Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jsou to obrovské ztráty, zlobí se po dvou kolech trenér Vrba

Praha – Po druhém ligovém kole jsou na koni čtyři týmy se dvěma výhrami na kontě. Naopak co napravovat mají obhájci titulu z Plzně, kteří si připsali jen bod. Trenér Pavel Vrba si myslí, že taková ztráta může tým ještě hodně mrzet. Zato kouč Bohemians Pavel Medynský po výhře nad Západočechy vypadal nadšeně. Radost neskrývali ani sparťané. Ve šlágru kola porazili Letenští Jablonec 2:1, výsledek však mohl být daleko vyšší, nebýt velkého množství neproměněných šancí.

Plzeňský trenér Vrba se hodně zlobil, jak špatný vstup do soutěže jeho mistrovský tým zažil. "Jeden bod ze dvou zápasů, to je veliká komplikace. Jsou to obrovské ztráty a bojím se, že nás to později může dost mrzet," řekl Vrba. Tentokráte měl k výkonu Plzně řadu výhrad. "Bohemka nás podobně jako loni přehrála hlavně důrazem. S výsledkem jsem velmi nespokojený, s hrou také. Špatně jsme se prezentovali v útočné fázi, ani v obraně to nebylo dobré. Naše obranné postavení musí být vyšší, už na soupeřově polovině soupeře musíme lépe dostupovat. Není možné soupeře pustit do takového množství šancí," zlobil se Vrba.

Trenéra Bohemians Medynského po dvou vítězstvích těší především bojovný přístup hráčů. "Zase jsme zápas s Plzní odmakali a odbojovali. Plzeň je sice herně nad námi, ale je to všechno o gólech. Oni zakončení neměli podle představ, my si na šance dokázali počkat a využít je. Nahrálo nám i to, že jsme Plzeň chytili v době, kdy má náročný program, který se na nich asi podepsal," řekl Medynský, který zažívá skvělý vstup na ligovou trenérskou scénu.

Bohemians prý překročili v prvních dvou kolech svůj plán. "Ve hře bylo šest bodů a samozřejmě bychom si přáli, abychom je takhle posbírali, i když jsme před sebou měli těžké zápasy. Jsem rád, že jsme vyvrátili teorii o tom, že když se daří v přípravě, nejde to pak v lize. Snad nám to vydrží co nejdéle," uvedl Medynský, jehož tým ani v letní přípravě neprohrál.

Sionka těší podzimní souhra Sparty

Mužem posledního zápasu druhého kola byl sparťanský záložník Libor Sionko. Na oba góly vítězů přihrál, krátce před pauzou mohl sám rozšířit střelecký zápis, ale ve skluzu bezprostředně před jabloneckou brankou nestačil na dlouhou nohu míč usměrnit mezi tyče.

Sionko prožívá další vzestup své kariéry. Na jaře toho mnoho nenahrál, ale po letní přípravě předvádí výkony, které ho kdysi pasovaly na hrdinu mnoha reprezentačních zápasů i nejlepšího českého hráče na Euru před třemi lety. Jenže Sionko zatím pochvalná slova s úsměvem mírní. "Je fakt, že mi vstup do sezony vyšel, ale to celému týmu a pak se hraje zcela jinak. Osobně si myslím, že už jsem hrával lepší fotbal," poznamenal záložník.

První trenér Sparty Martin Hašek pouze litoval, že jeho tým nedal více branek. "A také, že jsme nedokázali zápas rozhodnout dříve, šancí jsme na to měli dost," uvedl letenský kouč, podle kterého průběh zdramatizovalo především jablonecké zlepšení. "Už po půlhodině hry se začal měnit poměr vyhraných soubojů, které jsme do té doby jasně vyhrávali. My jsme ale po pauze po nějaké době znovu začali působit živěji a mohli znovu zvýšit skóre. Je jen naše chyba, že se to nepodařilo," vysvětloval si zbytečně nervózní koncovku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články