Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jsme psychicky i fyzicky unaveni. Sezona je obtížná, hlesl Sarri po porážce Juventusu

Podle trenéra Maurizia Sarriho jsou fotbalisté Juventusu Turín v závěru nezvykle dlouhé sezony přerušené pandemií nového koronaviru stále více unaveni. "Stará dáma" z posledních pěti zápasů italské ligy jen jednou vyhrála a stále nemá jistou obhajobu titulu. Po čtvrteční porážce 1:2 v Udine vede Juventus tabulku tři kola před koncem soutěže o šest bodů před druhou Atalantou Bergamo.

Cristiano Ronaldo a Alex Sandro z Juventusu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jonathan Moscrop

"Nehrajeme teď dobře, to vidí každý. Tahle sezona je nesmírně obtížná. Jsme v tomhle období fyzicky i psychicky unaveni a je to společný problém všech týmů. Všechny týmy hrají v podmínkách odlišných od těch obvyklých," citovala italská média Sarriho.

Juventus si vzhledem k lepší vzájemné bilanci s Bergamem mohl v Udine v případě výhry už zajistit obhajobu titulu, ale venku opět podal nepřesvědčivý výkon a potřetí za sebou tam nevyhrál. Hosté sice po půli vedli 1:0, ale brzy po pauze inkasovali a v nastavení dostali druhý gól.

"Prohráli jsme, protože jsme se za každou cenu snažili zvítězit. Kvůli tomu jsme začali hrát příliš nebezpečným způsobem a v nastavení jsme kvůli tomu inkasovali," uvedl Sarri.

"Vzhledem k nezvyklým okolnostem sezony je nyní mnohem náročnější hrát agresivně, proto je teď nejdůležitější být na hřišti organizovaný. A my jsme trochu pořádek ve hře ztratili," dodal jednašedesátiletý kouč.

Jeho svěřenci mají další šanci zajistit si titul v nedělním domácím utkání se Sampdorií Janov. Po konci ligové sezony je čeká dohrávka Ligy mistrů, v domácí odvetě osmifinále proti Lyonu se budou snažit smazat manko 0:1.

"V tuhle chvíli na Ligu mistrů vůbec nemyslím, v hlavě mám jen Sampdorii a nedělní zápas. Musíme být správně nastaveni a hrát co nejvíce na míči. Pak můžeme přemýšlet o poháru," dodal Sarri.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články