Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jsme první, ale zůstáváme nohama na zemi, mírnil euforii gólman Slavie

Praha - Brankář slávistických fotbalistů Karel Hrubeš odchytal proti Plzni zřejmě životní zápas. Několika skvělými zákroky a první nulou v ligové kariéře přispěl k výhře 1:0, která Pražany v 5. kole vrátila zpět do čela tabulky. "Hodně jsem se na ten zápas těšil. Hráli jsme proti týmu, který je podle mě nejlepší u nás v Česku. Jsem rád, že se mi to ještě takhle povedlo," řekl po zápase.

Karel Hrubeš
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Jednadvacetiletý brankář chytal svůj šestý ligový duel v kariéře a poprvé udržel čisté konto. "Určitě je to příjemné, navíc když je to ještě proti Plzni. Jsem za to rád a doufám, že ty nuly budou přibývat," uvedl Hrubeš. "Na začátku sezony jsem si dal nějaký cíl, ten bych chtěl splnit. Až ho splním, tak to ohlásím," dodal s úsměvem.

Hlavně v druhé půli předvedl několik výborných zákroků, zřejmě nejtěžší byl proti hlavičce Daniela Koláře. "Tečoval to po rohu hlavou, to bylo na poslední chvíli," podotkl Hrubeš.

Dvakrát mu také pomohla branková konstrukce a někdy i spoluhráči na čáře. "Štěstí jsem určitě měl. U toho trestňáku do tyče to bylo tečované. Kdyby to šlo do brány, asi bych to neměl," připustil. Tří bodů proti úřadujícímu vicemistrovi si hodně cenil. Výhru nepovažoval za šťastnou, i když Plzeň přes 70 procent času držela míč, na střely vyhrála 15:5 a trefila tyč a břevno.

"Neříkal bych tomu vítězství štěstí. Myslím, že jsme odvedli výborný výkon a Plzni jsme se hodně přiblížili. Myslím, že to byl vyrovnaný fotbal," doplnil Hrubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrubeš: Zůstáváme nohama na zemi

Slavia nebyla lepší, my ale nebyli schopni dát gól, litoval Pilař

Už před zápasem se fotbalisté Plzně upozorňovali, že nebezpečí ze strany Slavie hrozí hlavně ze standardních situací. Přesto právě po rohu inkasovali Západočeši jediný gól. Přitom po většinu zápasu měli tlak, ale míč do branky nedostali.

"Prostě to tam nepadlo. Motalo se to kolem čáry, padalo na tyče, nebo to hráči Slavie vykopávali z branky. Nebyli jsme schopni dát gól, v tom jsme zklamali," litoval po utkání plzeňský záložník Václav Pilař. "Slavia určitě nebyla lepší, ale musíme ji pochválit za důslednost a obětavost. Dala do toho srdíčko a využila standardku," dodal.

Přitom právě na to plzeňské hráče trenér Miroslav Koubek upozorňoval. "Před zápasem jsem si říkali, že jediné, z čeho nás může Slavie překvapit, je standardní situace. Bohužel jsme to jednou neuhlídali a Zmrhal rozhodnul," uvedl útočník Jan Chramosta.

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař: Slavia to uhrála bojovností

Plzeň navíc Slavii k rozhodujícímu rohu sama pomohla. Radim Řezník měl dost času na to odkopnout míč do bezpečí, ale zaváhal a v souboji s protihráčem smolně zahrál na roh. "Radim to mohl odkopnout do autu, ale rozhodl se takhle. I tak ale bylo dost času se zformovat a tu standardku uhlídat, což se nepodařilo," dodal Chramosta.

Slavia využila jeden z pěti rohů, zatímco Plzeň jich měla k dispozici třikrát tolik, ale vytěžila z nich jen nebezpečnou hlavičku Daniela Koláře. "Mrzí to o to více, že jsme měli standardek minimálně dvakrát tolik, ale oni z toho dali gól, zatímco my ne," řekl Pilař. "Měli jsme spoustu šancí a náznaků, ale nic nám tam nespadlo. Musíme zapracovat na důrazu, který nám ve vápně chyběl," připustil Chramosta.

Penalta za ruku Nitranského se nepískala

Po dvou střelecky vydařených zápasech se tentokrát plzeňský útočník neprosadil. Především kapitán Slavie Martin Latka mu nedal dýchat a díky větší síle v osobních soubojích ho nepouštěl k míči. "Ale nebylo to jen o něm. Slavia dobře bránila jako tým. Navíc měla tři štítové záložníky a střed hodně zahustila. Nebyl tam moc prostor a my se tím nedokázali prokousat," uvedl Chramosta.

Hráči Plzně cítili i křivdu, jelikož před inkasovaným gólem zřejmě měli zahrávat pokutový kop za ruku. Tu sice sudí Miroslav Zelinka odpískal, ale vytáhl ji mimo pokutové území a dal tak hostům jen výhodu přímého kopu. "Ta ruka ale podle mě byla metr ve vápně. I David Limberský to říkal," prohlásil Pilař.

Plzeň prohrou přišla o šanci získat na prvním místě tabulky náskok před pronásledovateli. Místo toho může klesnout až na třetí místo, pokud Sparta vyhraje nedělní dohrávku s Duklou. "Chtěli jsme být v situaci, ve které je teď Slavia. Tedy na čele tabulky čekat, co předvedou soupeři. Mrzí to hodně," dodal Chramosta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články