Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Jsme na vlně a musíme z toho vytěžit maximum, říká olomoucký Houska

Nováček první ligy je po sedmém kole, i když neúplném, v tabulce druhý a to čekal málokdo. Fotbalisté Olomouce jedou a dokázali to i v Karviné, kde domácímu týmu nastříleli pět gólů (5:3), což se jim na hřišti soupeře podařilo v samostatné lize vůbec poprvé.

Eric Ramirez z Karviné fauluje Davida Housku ze Sigmy Olomouc
zdroj: ČT4 autor: ČTK: Jaroslav Ožana

Podle záložníka Davida Housky Sigma využila mezer v defenzivě soupeře. "Bylo tam dost místa. A kdybychom nebyli tak naivní v některých věcech a při bránění standardních situací, mohli jsme to dohrát celé daleko klidněji. A nemuseli jsme tady dostat tři góly," řekl Houska.

Nováček z Hané prožívá skvělý konec léta. "To asi nikdo z nás nečekal," řekl Houska ke druhému místu za suverénní Plzní. "Ale chytili jsme úvod sezony a jsme teď na nějaké vlně. Musíme z toho vytěžit maximum a posbírat do konce podzimu co nejvíc bodů. Liga je vyrovnaná a určitě přijdou i nějaké ztráty," řekl záložník.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista byl autorem vítězného gólu, když se v 75. minutě nadechl k drzé akci přes karvinské obránce. "Vyšlo mi to hezky," pochvaloval si to. "Ale bylo v tom dost štěstí, že to ke mně propadlo a pak tam byl i nějaký šťastný odraz. Ale gól to byl důležitý, protože po vyrovnání na 2:2 Karviná hrála dobře," uznal.  

Sigma je tak druhá i v počtu nastřílených gólů. Jen Plzeň dala o jednu branku víc než třináctibranková Olomouc. "Určitě je plus, že jsme sehraní a hrajeme spolu delší dobu. Dneska jsme prostě využívali šance, které se naskytly. Jak už jsem řekl, Karviná nám dala dost místa," řekl Houska, jehož tým za týden doma přivítá pražskou Duklu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články