Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jsme banda bojovníků, která se nikdy nevzdala. A teď má titul, říká Hejda

Můj nejcennější titul. Tak současné prvenství Plzně v ligové tabulce označil kapitán Lukáš Hejda, který už s klubem slavil čtyřikrát a jeden titul získal také se Spartou. Z prvenství je o to víc nadšený, že před sezonou s jeho týmem prakticky nikdo nepočítal. Čerstvého mistra označil za mužstvo válečníků, které se nikdy nevzdává.

"Je to velká euforie, teď si to užíváme. Už nám začíná pomalu docházet, čeho jsme dosáhli. Je to paráda. Já tenhle titul osobně řadím nejvýš v kariéře," řekl Hejda. Plzeňští před sezonou byli až třetím největším adeptem na titul daleko za Slavií a Spartou. Západočeši jsou navíc ve složitější finanční situaci než jejich pražští rivalové a již několik měsíců hledají nového majitele.

"Nikdo nám nevěřil. Od začátku jsme byli zaškatulkovaní, že budeme rádi za poháry. Prostě se počítalo jen se Slavií a Spartou. A teď jsme první my a jdeme slavit," prohlásil. Jeho tým hned šestnáctkrát v ligové sezoně zvítězil jen o gól. "Za mě tenhle titul vystihuje to, že jsme banda bojovníků, která se nikdy nevzdala. Ani si nepamatuji, kolik zápasů jsme otočili. Kolikrát jsme hráli špatně, teklo nám do bot a dokázali jsme to ukopat. I těžké zápasy na Slavii a na Spartě," řekl Hejda.

Přestože jeho celek vstupoval do pětikolové nadstavby s jednobodovou ztrátou na Slavii, už po čtyřech zápasech získal jistotu titulu. "Čekal jsem, že to bude honička do posledního kola. Slavia nám nahrála tím zápasem tady s Hradcem, s nímž prohrála. My jsme toho dokonale využili, šli jsme si za svým zápas od zápasu. Pak nám nahrála remíza na Slavii. Po ní jsem malinko tušil, že už by to mohlo dopadnout," uvedl Hejda.

Vyzdvihl přínos trenéra Viktorie Michala Bílka. "Skvělý kouč. Umí perfektně udělat kabinu, za to mu patří dík. Umí také perfektně přečíst soupeře, vždy nám dokázal vštípit taktiku na míru. Cením si toho. Měl nějaký obraz v médiích, ale ten vůbec nezapadá do toho, jak jsem ho poznal. Za mě je to frajer a super chlap," dodal rodák z Bílovce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články