Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jsme Arsenal a budeme bojovat o trofeje na všech frontách, hlásí nový kouč Emery

S jednoznačným cílem přichází do Arsenalu trenér Unai Emery. Šestačtyřicetiletý Španěl chce vrátit klub ze severní části Londýna mezi elitu Premier League bojující o titul a po dvouleté odmlce do Ligy mistrů. "Gunners" pod vedením legendárního Arséna Wengera, který opustil lavičku po 22 letech, skončili v uplynulém ročníku anglické nejvyšší soutěže až šestí mimo pozice zaručující účast v Champions League.

Výkonný ředitel Arsenalu Ivan Gazidis a trenér Unai Emery
zdroj: PA autor: PA Video

"Je opravdu velmi důležité pro klub, aby po dvou letech bez Ligy mistrů pracoval na tom, aby se vrátil mezi nejlepší týmy Premier League i na světě. Úspěchem by v příští sezoně bylo, pokud bychom se zlepšili. Jak? Tím, že budeme v každé soutěži bojovat o trofej, protože jsme Arsenal," řekl sebevědomě Emery.

Bývalý trenér Almeríe, Valencie, Spartaku Moskva, Sevilly a naposledy Paris St. Germain neplánuje žádnou velkou přestavbu kádru, do něhož patří i český brankář Petr Čech.

"Mám rád práci s talentovanými hráči a myslím, že tento tým má talentovaný kádr. Když máte talent, potřebujete jen pracovat a vybrousit ho, aby opakovaně podával výborné výkony," pokračoval Emery. "Věřím, že můžeme vyrůst s hráči, kteří jsou tady. Cílem je proto pracovat s těmito talenty," dodal bývalý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Emery: Chceme Arsenalu zajistit světlé zítřky

Převzít mužstvo po Wengerovi považuje za velkou odpovědnost. "Chtěl bych Arsénovi poděkovat za dědictví, jež tady zanechal. Myslím, že pro všechny kouče na světě je odkazem. Naučili jsme se od něj v podstatě všechny věci, i já osobně. Je to pro mě velká výzva a jsem hrdý, že zde mohu pracovat po něm," prohlásil Emery.

Věří, že jeho trenérský styl bude do celku z Emirates Stadium pasovat. "Chci, aby můj tým měl tvář. Mám rád, když tým hodně drží balon a presuje soupeře. Dávám přednost vítězství 5:4 před výhrou 1:0. Myslím, že to vše bude Arsenalu vyhovovat," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články