Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jsem zpátky, hlásí Hovorka po nástupu do nároďáku. Jak vzal Nezmarův odchod ze Slavie?

Po řadě měsíců, kdy se dával dohromady po prodělaném vážném zranění kolena, vlétl hned v prvním kole nové sezony do základní sestavy Slavie a trenér Jaroslav Šilhavý ho teď povolal i k národnímu týmu. Stoper David Hovorka o sobě opět dává naplno vědět. "A jsou to rozhodně lepší starosti, než které jsem měl před deseti měsíci," říká.

Sešívaný obránce byl do reprezentace povolán až dodatečně a nyní už se chystá na nadcházející zápasy Ligy národů proti Slovensku a Skotsku. Sedmadvacetiletý hráč pozvánku do národního celku v minulosti dostal, start si však ještě nepřipsal.

"David své kvality prokazuje ve Slavii. Do týmu jsme ho chtěli už loni, ale bohužel se zranil," tvrdí manažer reprezentace Libor Sionko.

27. října 2019 se Hovorka zranil v utkání s Plzní a rozhodně to pro něj nebyly ani náznakem příjemné týdny a měsíce.

"To datum se nedá zapomenout. Stalo se, bolelo to a nebylo to lehký. Chci poděkovat všem, kdo mi pomáhali k návratu. Jsem rád, že jsou se mnou a jsem zpátky. Chci jít dál."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

V neděli podle svých slov obdržel telefon od trenéra Šilhavého a rychle se domluvili. "Že se mám v pondělí dostavit. Atmosféra je zatím příjemná, přátelská, dobrá. Kluci nás přijali dobře, doufám, že to bude pokračovat. Na pokojích jsme sami, sejdeme se jen na jídle a tréninku," připomíná Hovorka v rozhovoru pro ČT sport nutná protiepidemická opatření, která sraz provázejí.

"U Davida jsme čekali i na jeho zdravotní stav. V klubu to vyhodnotili tak, že je připraven, obě utkání odehrál velmi dobře," doplňuje Šilhavého asistent Jiří Chytrý.

Hovorka odehrál oba ligové zápasy proti Českým Budějovicím a Příbrami a oba zvládl jak on, tak tým skvěle.

"Určitě to byl super start, sami jsme to ani nečekali. Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, měli jsme štěstí, že jsme byli dost produktivní. Po dvou gólech už to bylo pro vývoj a pro nás lepší," vrací se Hovorka k utkání v Budějovicích, které Slavia ovládla 6:0.

"Vstup nám vyšel dobře, dali jsme dva rychlý góly, tempo hry bylo dobrý, ale pak jsme začali vymýšlet zbytečnosti. Ale ve finále to dopadlo dobře," hodnotí bývalý obránce Liberce a Sparty další utkání, tentokrát se skóre 3:0 proti Příbrami.

A připomněl, že hrát do dobře zorganizované defenzivy bývá zkrátka nepříjemné. "Oni čekají na rychlé protiútoky, takže musíte být furt ve střehu. My dali rychlé dva góly, a tak musela jít Příbram dopředu," dodává k zápasu, který proměněnou penaltou orazítkoval gólman Ondřej Kolář.

Slavia před pár dny oznámila odchod sportovního ředitele Jana Nezmara a jak Hovorka říká, byla to pro něj zpráva spíše nečekaná.

FOTBAL FOKUS PODCAST: Zastaví postoj Slavie regulace hostování?

"Už se to avizovalo delší dobu, že jsou tam některé věci, které nemáme v kabině, takže nevím, jak se situace má. Ale bylo to pro nás překvapení. Brali jsme to jako nedílnou součást. Trochu mě to překvapilo a zamrzelo," přiznává hráč, který ohromil výkonem třeba proti slovutnému Interu Milán v Lize mistrů.

Na Nezmarovo místo nyní nastupuje Jiří Bílek. "Už i předtím, když byla spolupráce s Nezmičem, tak se kolem nás pohyboval v kabině. Komunikovali jsme veškeré informace a byli jsme ve spojení," doplňuje Hovorka v pořadu Dohráno Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články