Jsem se svým výkonem spokojen, říká Čech po Valencii

Valencie – Až do 87. minuty živili fotbalisté Chelsea ve středu večer naději na tři body z utkání Ligy mistrů na půdě rozjeté Valencie. Jejich šance držel také brankář Petr Čech, který se blýskl několika výbornými zákroky. V závěru však už na penaltu Roberta Soldada nedosáhl a po remíze 1:1 litoval, že "Blues" smolně přišli o vítězství.

Utkání Valencie - Chelsea
zdroj: AP

"To mě mrzí. Přitom jsme šancí na vítězství měli dost. Už před naším prvním gólem jsme mohli vést 2:0 a pak už by asi bylo hotovo. Ale jejich gólman zachytal dobře a my měli v koncovce trochu smůly," řekl Čech po zápase pro klubový web. I když byla Chelsea na Mestalle nebezpečnější, i český brankář měl mezi tyčemi plno práce. Předvedl se hlavně v druhé půli při střele střídajícího Jonase.

"Zákroků jsem měl dost a jsem se svým výkonem spokojen. Mrzí mě ale, že jsem kvůli penaltě přišel o čisté konto. Mému výkonu by ta nula slušela daleko víc," litovala reprezentační jednička. Remízu z Valencie, kde ve španělské lize před pár dny nevyhrála ani Barcelona, nakonec bral. Chelsea udržela vedení v tabulce a v příštích dvou zápasech s posledním Genkem může nakročit k postupu.

Petr Čech v zápase Chelsea
zdroj: isifa/EPA autor: Gerry Penny

"Samozřejmě výhra by byla lepší, ale každý bod se počítá. Teď máme dvakrát Genk a už v těchto zápasech můžeme rozhodnout o našem postupu," dodal Čech. Kouč Chelsea André Villas-Boas byl zklamaný, že jeho tým smolně ztratil výhru, své hráče ale za výkon pochválil.

"Zasloužili jsme si vyhrát. Dokonce i poté, co Valencie vyrovnala, jsme měli ještě další šance. Jsem velmi spokojený s výkonem všech hráčů," řekl portugalský trenér. "Měli jsme opravdu velkou smůlu. Když jste tak blízko k vítězství, opouštíte hřiště se zvláštními pocity. Ale stále máme pozici ve skupině dobrou. Když získáme proti Genku šest bodů, téměř si zajistíme postup," tvrdil Villas-Boas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články