Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jsem jako Benjamin Button a teprve se zahřívám, řekl Ibrahimovic po další show

Svou extratřídu potvrzuje na nejvyšší úrovni i v 38 letech. I proto se útočník Zlatan Ibrahimovic opět přirovnal k mládnoucí literární a filmové postavě Benjaminu Buttonovi. Ve středečním 37. kole Serie A totiž pomohl dvěma brankami a přihrávkou k vítězství AC Milán 4:1 na stadionu Sampdorie Janov.

Zlatan Ibrahimovic
zdroj: ČT4

"Jsem jako Benjamin Button - až na to, že jsem byl vždy mladý a nikdy starý. Lidé mi říkají, že jsem starý, ale já se jen zahřívám," řekl Ibrahimovic.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona je krátká povídka Francise Scotta Fitzgeralda z roku 1922. V roce 2008 vznikl stejnojmenný film v hlavní roli s Bradem Pittem. Snímek vypráví příběh muže, který se narodí jako stařec a postupně mládne.

Ibrahimovic se od prosincového návratu do AC Milán zapsal v 17 ligových utkáních mezi střelce devětkrát. Další trefu přidal v domácím poháru. "V Itálii jsem strávil sedm nebo osm let a jako útočník vím, že moc šancí ke skórování nedostanete. Když už se vám nějaká naskytne, musíte ji využít," prohlásil bývalý hráč městského rivala Interu a Juventusu.

Rodák z Malmö gólem ve 4. minutě zaznamenal nejrychlejší ligový zásah v dresu AC Milán. Zároveň jako první hráč vstřelil v Serii A za oba milánské kluby alespoň 50 branek.

Po koronavirové pauze nejlepší v Itálii

"Rossoneri" po nucené přestávce vyhráli osm z jedenácti duelů v Serii A, ve zbylých třech remizovali a jsou šestí. Vedle výsledků dělá Ibrahimovicovi radost i fakt, že trenér Stefano Pioli prodloužil smlouvu do roku 2022, čímž skončily spekulace o angažování Němce Ralfa Rangnicka.

"O Piolim můžu říct jen pozitivní věci. Moc mu to přeji, protože odvádí skvělou práci. Pokračoval dál navzdory palbě a nejisté budoucnosti, prodloužení kontraktu si plně zaslouží. Když pracujete takhle tvrdě, vrátí se vám to. Tým mu věří a já ho respektuji. Uvidíme, jaké mužstvo ho bude následovat," konstatoval.

Po příchodu z LA Galaxy podepsal Ibrahimovic s AC smlouvu do konce sezony s opcí na další rok. Jestli ale historicky nejlepší střelec švédské reprezentace zůstane na San Siru i v následujícím ročníku, je nejisté.

Zdroj
football-italia.net, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články