Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jsem fotbalový Che Guevara, tvrdí Agüero

Londýn – Nová posila Manchesteru City útočník Sergio Agüero sice odmítá srovnání se svým tchánem, legendárním Diegem Maradonou, přesto se nebojí velkých prohlášení. Krátce po přestupu z Atlétika Madrid se třiadvacetiletý argentinský reprezentant označil za Che Guevaru světového fotbalu a dodal, že do anglického klubu přišel udělat revoluci. "Nikdo nebude přesně jako Diego, ale myslím si, že čas od času se ve fotbale stane revoluce. Někdo ji musí začít, někdo musí být revolucionář. A to jsem já," uvedl Agüero.

"Maradona se v dobách největší slávy postaral o pořádný rozruch a to já chci taky. Hned teď," přidal útočník, který se oženil s Maradonovou dcerou Gianninou a má s ní dvouletého syna Benjamína.

"Mám rád finty, triky. Kvůli kličce, kterou posadíte soupeře na zadek, stojí za to žít. Když se mi povede všechno, co chci, odstartuji novou fotbalovou éru. Jsem Che Guevarou moderního fotbalu," přirovnal se Agüero ke slavnému argentinsko-kubánskému revolucionáři.

Agüero ve středu prošel v Manchesteru lékařskou prohlídkou a podle britských médií se s klubem dohodl na pětileté smlouvě. Atlétiko by za něj mělo dostat 38 milionů liber (641 milionů korun), což z Agüera udělalo nejdražší posilu v historii City.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články