Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jiráček: Na Schalke nemám úplně dobré vzpomínky. Snad to dopadne lépe

Praha – Zatímco pro většinu hráčů Sparty bude zápas na stadionu Schalke velkou premiérou, pro Petra Jiráčka nikoliv. Záložník letenských v Gelsenkirchenu hrál už třikrát, ale dobré vzpomínky na utkání nemá. Ani jednou jeho tým nevyhrál a hned dvakrát dostal čtyřgólový příděl. Devětadvacetiletý záložník tak věří, že se Spartou uhraje ve Veltins Areně lepší výsledek.

Jiráček do arény s kapacitou téměř 80 tisíc diváků zavítal v rámci německé bundesligy s Wolfsburgem a Hamburkem, jenže odvezl si z ní pouze jeden bod. "Na stadionu Schalke jsem nastoupil třikrát. Vzpomínky ale úplně pozitivní nejsou, dvakrát jsme odtud odjížděli se čtyřkou. Je jen na nás, aby ten zápas dopadl lépe než ty, které jsem tam odehrál," uvedl Jiráček.

S Wolfsburgem nejprve na začátku roku 2012 krátce po příchodu z Plzně prohrál na půdě Schalke 0:4, o sezonu později už v barvách Hamburku utrpěl v Gelsenkirchenu porážku 1:4 a v minulém ročníku tam se stejným týmem remizoval 0:0. Remízu 3:3 v sezoně 2013/14 přímo na hřišti nezažil.

"S Wolfsburgem to pro nás bylo překvapení, když jsme tam tolik prohráli. S Hamburkem ta situace byla pro nás složitá, protože jsme se motali na spodku tabulky a Schalke hrálo nahoře. Takže pro nás ty zápasy byly těžké," řekl dnes Jiráček před odletem týmu do Německa.

"Ale nechceme tam jet s nějakou poraženeckou náladou, to jsem tam nikdy nejel a to platí i tady. Budeme se snažit podat maximální výkon a uhrát co nejlepší výsledek," doplnil.

Zázemí na Schalke podle něj patří k nejlepším v bundeslize. "Schalke má vynikající fanoušky. I když jsem zaslechl, že nemá být úplně plno, jejich kotel přijde a tu atmosféru udělají fantastickou. Fanoušci určitě patří do top čtyřky v bundeslize, co se týče tradice i počtem," podotkl Jiráček.

"Jsou hodně nároční, když se mančaftu ze začátku třeba moc nedaří, umějí to dát najevo. Tak doufám, že je ze začátku trošku potrápíme a možná ty fanoušky trochu rozhodíme," usmál se Jiráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta vyrazila do Gelsenkirchenu, proti Schalke by chtěla překvapit
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články