Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Jihoameričtí giganti jsou pryč, Německo porazilo Argentinu

Kapské Město – Argentina skončila na jihoafrickém mistrovství světa ve fotbale docela stejně jako před čtyřmi lety – ve čtvrtfinále nestačila na Německo. Tentokrát však nedošlo na prodloužení a penalty, Němci své soupeře rozdrtili 4:0, tři góly vstřelili ve druhém poločasu. Argentinci tak následovali osud Brazilců, kteří rovněž vypadli ve čtvrtfinále, ani jeden z jihoamerických fotbalových obrů si tak nezahraje o medaile. Informace najdete také na internetovém speciálu msfotbal.cz.

Fotbalová střetnutí Německa s Argentinou mají vždy zvláštní atmosféru, obě reprezentace se utkaly například ve finále mistrovství světa v letech 1986 a 1990. Naposledy na sebe mužstva narazila ve čtvrtfinále v roce 2006, kdy Němci zvítězili až v penaltovém rozstřelu, a emotivní Jihoameričané se s nimi potom poprali.

Tentokrát však Argentinci smutně odcházeli do kabin už po základní hrací době a na jakákoli silácká gesta neměli pomyšlení. Němci poprvé skórovali už ve třetí minutě, kdy po trestném kopu z levé strany Müller hlavou poslal míč do soupeřovy brány. Argentince jako by rychlý gól ochromil a nemohli se prosadit. Naopak ve 24. minutě Klose trefil břevno, zatímco Messi, Tévez i další byli odříznuti od dění ve hře.

Po půlhodině se však prohrávající tým vzpamatoval, začal rychle kombinovat a dostal se k prvním šancím. Poprvé zahrozil soupeřově brance Higuaín, ale jeho střelu po uvolnění k tyči brankář Neuer lehce zneškodnil. O minutu později se už ocitl míč v síti, ale gól nebyl uznán, protože mu předcházel ofsajd útočící trojice. Poslední šanci před poločasem měl Messi, jenž ale pálil nad.

177827.jpg177828.jpg

Argentinský nápor pokračoval i po přestávce. Di María zamířil těsně mimo, potom se mezi tyče trefili Higuaín, Di María i Tévez, jehož střelu zastavil německý brankář Mertesacker obličejem. Jeho tým však herně zaostával, kazil rozehrávky a rezignovaně čekal na vyrovnávací gól.

V 67. minutě se však Němcům podařilo úspěšně rozehrát a Klose čekající před prázdnou bránou na Podolského přihrávku zvýšil vedení. Podobným způsobem vstřelili Němci i třetí gól a Argentinci už mohli jenom přihlížet své zkáze. Poslední branku přidal minutu před koncem opět Klose, který má na kontě už čtrnáct gólů a v historické tabulce figuruje na druhém místě společně s krajanem Gerdem Müllerem. Už ve středečním semifinále může dotáhnout nebo i překonat nejlepšího střelce historie Ronalda, který skóroval patnáctkrát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články