Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihoamerické fotbalové mistrovství zahájila Argentina zaváháním

La Plata (Argentina) – Hned úvodní utkání jihoamerického fotbalového šampionátu přineslo první překvapení – Argentina nedokázala porazit papírově mnohem slabší Bolívii, oba týmy remizovaly 1:1. Favorit navíc dlouho ztrácel, alespoň bod mu zachránil až třináct minut před koncem střídající Sergio Agüero. Začátek šampionátu tak naznačil, že ambiciózní Argentina může opět prodloužit své osmnáctileté čekání na kontinentální titul.

Za bolívijský tým se v 47. minutě trefil Edvialdo Rojas. Překvapil po rohu domácí zadáky šikovnou tečí. Argentinský brankář Sergio Romero sice míč chytil, ale až za brankovou čárou. Argentinský útok s hvězdami Messim a Tévezem se neprosadil a remízu proti podceňovanému soupeři zachránil až střídající Agüero. Ten se sedm minut po příchodu na hřiště opřel po Burdissově přiťuknutí do míče z voleje a vyrovnal.

"Jsme smutní, protože jsme nezvítězili. Musíme se zlepšit," shrnul výsledek úvodního utkání domácí útočník Lionel Messi, dvojnásobný držitel Zlatého míče FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa. Podle komentářů měl Messi v reprezentačním dresu opět hodně daleko ke své klubové formě z Barcelony.

Jeho spoluhráč Carlos Tévez si ovšem postěžoval i na výkon rozhodčího. "Ale nemůžeme vinit jeho, nehráli jsme dobře," podotkl však.

O prohře Kostariky rozhodl faul kapitána

Druhý zápas na Copa América mezi Kostarikou a Kolumbií zásadně ovlivnil faul kostarického kapitána Randalla Brenese. Ten si ve 28. minutě tvrdě vyšlápl na Luise Pereu a rozhodčího ho za značně brutální zákrok, kdy své kolíky zamířil přímo na nohu založníka Luise Perey, vyloučil.

Kostaričané v deseti na Kolumbii neměli, ještě do přestávky Fredy Guarín našel Adriána Ramose a útočník Herthy Berlín vstřelil rozhodující gól. Hráč bývalého druholigového německého klubu se stal kolumbijským hrdinou a naplno zastínil jarního fantoma Evropské ligy Falcaa, který ve své největší šanci trefil jen břevno. Kolumbie porazila Kostariku 1:0 a vede skupinu A.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky - skupina A

Argentina - Bolívie 1:1 (0:0)

Branky:77. Agüero - 47. Rojas

Kolumbie - Kostarika 1:0 (1:0)

Branka: 45. Ramos. ČK: 27. Brenes (Kostarika)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články