Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Jihlavu čeká premiéra pod Radou, Teplice chtějí ukončit čekání na výhru

Praha – První zápas pod novým trenérem Petrem Radou čeká v předehrávce 16. kola na fotbalisty Jihlavy. Vysočina, která po prohře s Příbramí spadla až na poslední příčku ligové tabulky, přivítá Slovácko a bude chtít ukončit sérii tří zápasu bez výhry. Stejnou dobu na zisk tří bodů čekají i Teplice, jejichž forma šla v posledních týdnech dolů. Jejich soupeřem bude na závěr podzimu Znojmo. Textový on-line přenos z utkání Teplice - Znojmo sledujte od 20:00 na našem webu.

Rada se jihlavského týmu ujal v úterý místo odvolaného Františka Komňackého a uvědomuje si důležitost pátečního duelu. Vysočina by jen nerada trávila zimní přestávku na sestupových pozicích. "Jsme v situaci, kdy nutně musíme naplno bodovat," uvedl Rada, který s mužstvem stihl jen tři tréninky.

Jihlava třikrát po sobě vyšla střelecky naprázdno a naposledy poznala chuť z výhry před měsícem. Především kolaps v Příbrami mužstvem otřásl. Hráči jako omluvu fanouškům zaplatí vstupné na duel se Slováckem. Jihlava má soupeři co oplácet, v srpnu v Uherském Hradišti prohrála gólem Daníčka z 87. minuty. "Pro nás to bude těžký zápas i proto, že Slovácko přijede v relativním klidu, neboť má solidních 19 bodů," řekl Rada.

Slovácko se výsledkově zvedá, vyhrálo poslední dva zápasy a vyšvihlo se na osmé místo. Kouč Svatopluk Habanec není nadšený z toho, že Jihlava v týdnu změnila trenéra. "Počítáme, že pod novým koučem Radou Jihlava ožije, zvýší se její herní motivace i bojovnost. Naší snahou je zakončit podzim bodovým ziskem. Pokusíme se vyjít z taktiky, která nám na podzim na hřištích soupeře přináší úspěch," uvedl Habanec.

Počítat může s defenzivním univerzálem Radou, kterému odvolací komise snížila třízápasový disciplinární trest. Rada tak může nastoupit proti klubu, kde ještě v minulé sezoně hrál.

Teplice se proti Znojmu pokusí vrátit na vítěznou vlnu

Teplice zakončí ligový podzim duelem se Znojmem a po třech zápasech touží po vítězství, kterým by potvrdily třetí místo. Znojmo se však postupně zvedá a v posledních šesti zápasech získalo jedenáct bodů, čímž se odrazilo od sestupových pozic. Teplice nedokázaly soupeře překonat ani v prvním vzájemném utkání, kdy se týmy rozešly bez branek.  

"Čeká nás velmi obtížný soupeř, který nemá co ztratit. Už po našem prvním zápase jsem říkal, že Znojmo bude získávat body na úkor favoritů, což se potvrdilo," uvedl trenér Zdeněk Ščasný, jehož tým spoléhá na domácí prostředí, kde v sezoně ztratil body jen při minulé remíze s Libercem.

Kouč Znojma Leoš Kalvoda doufá v prodloužení úspěšné bodové série, i když znovu usedne jen na tribunu kvůli disciplinárnímu trestu. Ze Stínadel by bral i remízu. "Náš tým se dostal po posledních výsledcích a hlavně vítězstvím nad Olomoucí do herní pohody, můžeme hrát uvolněně. Bod z Teplic by byl pro nás určitě nesmírně cenný," řekl Kalvoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články