Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Jihlavu bez Mešanoviče čeká nejtěžší jaro v historii klubu

Jihlava – Fotbalisty Vysočiny Jihlava čeká nejtěžší jarní část sezony první ligy v historii klubu. Po podzimu je Jihlava čtrnáctá o jediný bod před předposlední Olomoucí. Navíc během zimy oslabila o nejlepšího střelce Murise Mešanoviče, který odešel do Slavie.

"Bude to velmi těžké jaro. Nejsme v jednoduché situaci. Jsme bezprostředně ohroženi sestupem, ale všichni v klubu uděláme vše pro to, abychom i pro příští sezonu zůstali v nejvyšší soutěži," řekl ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Vysočina byla v podobné situaci už v sezoně 2013/14, kdy měla ještě o bod méně než letos. Jenže pak předvedla skvělé jaro, získala 25 bodů a s přehledem se zachránila. Letos ji však čeká zřejmě mnohem těžší úkol, aby vybojovala čtvrtou záchranu v řadě.

V Mešanovičovi totiž Jihlava ztratila autora osmi podzimních gólů, navíc tým opustil i důležitý záložník Adam Jánoš, kterého si z hostování stáhla zpět Sparta. Jeho místo by naopak měl zaujmout Tomáš Kučera, který se na Vysočinu vrací na hostování z Plzně.

Nahradit Mešanovičovy góly však bude těžší. Druhý z útočníků Pavel Dvořák se na podzim neprosadil ani jednou, a tak by nový trenér Michal Hipp měl spoléhat hlavně na Radka Voltra, který přišel na hostování ze Slavie jako kompenzace za Mešanoviče. V přípravě se blýskl třemi góly, ale v nejvyšší soutěži je zatím neprověřený; dosud hrával hlavně ve druhé lize. V první odehrál 27 utkání většinou jako náhradník a dal v nich jediný gól. "Mešanovič byl osobnost, ale až samotná soutěž ukáže, jestli ho Radek Voltr dokáže nahradit. Příprava něco naznačila, ale uvidíme v mistrovských zápasech," řekl Hipp.

Do jara vstoupí Vysočina také s novým kapitánem Ondřejem Šourkem, který s klubem nedávno podepsal nový kontrakt. Ve funkci po půlroce nahradil defenzivního záložníka Tomáše Marka. "Trenér kabině přednesl trojici jmen a já byl mezi nimi. Kluci nakonec zvolili, že kapitánem budu já," řekl stoper Šourek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články