Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jihlavský talent míří na sever Čech. Masopusta získal Jablonec

Jablonec nad Nisou – Spekulace z posledních dnů se potvrdily. Talentovaný křídelník jihlavské kopané Lukáš Masopust přestoupil do Jablonce a stal se první zimní posilou ambiciózního celku ze severu Čech. Jednadvacetiletý hráč podepsal s Baumitem smlouvu do léta 2018.

Lukáš Masopust
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

"O Lukáše jsme měli dlouhodobý zájem. Jdeme do kvality, sám hráč projevil velký zájem u nás hrát," řekl šéf Jablonce Miroslav Pelta. "Pro Lukáše to je rozhodující posun v kariéře. Jablonec investuje do mladých a perspektivných hráčů, a proto jsme se rozhodli pro Jablonec," uvedl hráčův agent Pavel Paska.

Jednadvacetiletý Masopust zářil zejména v minulé sezoně, kdy patřil mezi nejlepší krajní záložníky v lize a vysloužil si zájem Plzně, Slavie a Sparty. Námluvy však zhatily zdravotní problémy, s nimiž se od léta potýká. V tomto ročníku odehrál reprezentant do 21 let jen tři zápasy. I nyní má potíže se svalem, do ledna by měl být v pořádku. V lize má odehráno 55 utkání, v nichž dal sedm gólů.

"Mrzí nás, že stále není v našich silách udržet nejzářivější produkty naší akademie v Jihlavě. Nikdy jsme nechtěli brzdit rozvoj hráčů a jejich touhu po přestupu do ambicióznějšího a silnějšího klubu. Konkrétně u Lukáše vnímáme velkou ambici posunout se v kariéře dál, mít možnost nastupovat v evropských pohárech a zabojovat o mistrovský titul," řekl ředitel jihlavského klubu Zdeněk Tulis.

"Pokud v dnešní ekonomicky složité době někdo nabídne za přestup talentovaného a ambiciózního fotbalisty adekvátní sumu, musíme takovou nabídku vzít v potaz. V létě jsme enormní zájem o některé naše hráče ustáli, ovšem nyní už Masopust nebyl udržitelný. Finanční prostředky z takových významných přestupů nám umožňují stabilizovat klubovou ekonomiku, což je zásadní předpoklad pro další rozvoj klubu," dodal Tulis.

V Jablonci bude mít Masopust silnou konkurenci v reprezentantovi Janu Kopicovi. O něj se však zajímají Sparta a Plzeň a je možné, že nyní mu Jablonec nebude v přestupu bránit.

Je nám líto, video expirovalo.
Masopust přestupuje z Jihlavy do Jablonce
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články