Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jihlava si na domácí výhru počká, od Teplic dostala dvougólový příděl

Jihlava – V Jihlavě se ani v pátém ligovém kole nedočkali fotbalisté první výhry v sezoně. V zápase s Teplicemi prohráli 0:2 góly Admira Ljevakoviče a Jakuba Hory ze závěrečné čtvrthodiny. To Severočeši si v ročníku připsali už druhé vítězství a počtvrté neinkasovali.

Utkání Jihlava - Teplice
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlavané v úvodu soupeře zatlačili a v sedmé minutě si vytvořili i první slibnou šanci, ale Hronek z voleje netrefil branku. Dalším pokusům domácích scházely přesnost i razance, Urblíkovu střelu z dálky bez problémů chytil gólman Grigar a podobně dopadla i rána Ikauniekse.

Trenér Jihlavy Michal Hipp:

"Náš vstup do zápasu byl aktivní, vytvořili jsme si i první šanci po centru Urdinova. Hosté, pokud hrozili, tak jen ze standardních situací. Rozhodující moment byla poslední patnáctiminutovka, kdy nejprve zahrozil Fillo a poté se trefil Ljevakovič. Je potřeba uznat kvality Teplic, které působily kompaktně."

Kouč Teplic Daniel Šmejkal:

"Byli jsme asi lepší na držení míče, ale Jihlava byla daleko nebezpečnější, měla několik zajímavých centrů z levé strany, které jsme dokázali odvrátit. Druhá půle byla o jedné chybě. Nám strašně pomohlo, že Ljevakovič se asi z 25 metrů krásně trefil. V tom momentu jsme měli obrovské štěstí a branka to utkání rozhodla."

Ani druhý poločas dlouho nic závratného nepřinášel. Jihlavští se dopředu nehnali a také hosté vypadali, že s remízovým výsledkem jsou docela spokojeni. V poslední dvacetiminutovce sice domácí zvýšili aktivitu, ale jejich převaha končila před pokutovým územím.

První střelou soupeř Jihlavu gólově srazil

Když už se Vysočina dostávala do nadějné situace, zrazovalo ji zdlouhavé zpracování či nepřesné přihrávky. Jihlava přece jen zahrozila přízemní střelou Hronka, Grigar však nepříjemný pokus k tyči dokázal zneškodnit.

Lekci z efektivity předvedli hosté Jihlavě hned z první střely na branku: v 78. minutě otevřel skóre dalekonosnou ranou Bosnaň Ljevakovič. O tom, že si tepličtí fotbalisté odvezou z Vysočiny tři body, bylo jasné čtyři minuty před koncem. Podél brankové čáry pronikl do vápna Fillo a Hora doklepl jeho přihrávku do prázdné brány. Hora tak stylově oslavil svůj 150. ligový zápas.

Sestavy:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články