Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jihlava remizovala v Pardubicích, ale vedení udržely České Budějovice

Po pátečních zaváháních Hradce Králové či Brna skončil očekávaný magnet 16. kola druhé nejvyšší soutěže mezi Pardubicemi a Jihlavou 0:0. Domácí jsou se ziskem 26 bodů pátí, hosté mají o sedm bodů víc a jsou druzí dva body za Českými Budějovicemi. Ty si na svém stadionu s přehledem poradily s Viktorií Žižkov 4:1. Čtvrté místo za třetím Hradcem drží Varnsdorf, který gólem v nastaveném čase vyhrál v Sezimově Ústí. Zápas Prostějov Třinec 0:1 se hrál už před týdnem.

Jihlavský Lukáš Zoubele v souboji s Pavlem Černým z Padrubic
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

v Pardubicích se odehrál zápas bez výraznějších šancí. Hráči z Pardubic dokonce během devadesáti minut brankáře soupeře Vejmolu vůbec neohrozili. Jeho protějšek Letáček se nejvíc zapotil na začátku druhého poločasu, kdy konečky prstů zneutralizoval nebezpečnou střelu Novotného.

V 81. minutě obdržel za faul na střídajícího Javůrka druhou žlutou kartu domácí Kopřiva, ale krátkou početní výhodu Vysočina nedokázala využít.

Ve druhém sobotním duelu zakončil Sokolov podzimní část FNL jednoznačnou výhrou nad Vítkovicemi 4:0. Baník poslal do vedení v 11. minutě Vávra. Hostující tým dlouho držel ve hře gólman Šustr, ale domácí rozhodli v úseku mezi 69. a 85. minutou, v němž se trefili Liener, Kosak a Stropek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Jihlava

První vítězství na stadionu soupeře v sezoně zaznamenala Vlašim, neboť nečekaně loupila v Brně po výsledku 2:1. 

Vlašim naopak bodovala v pátém utkání v řadě. Po příchodu trenéra Ericha Brabce prohráli Středočeši pouze jedinkrát a posunuli se do středu tabulky. V moravské metropoli šli hosté do vedení již ve 2. minutě.

Po pár sekundách hry totiž gólman Melichárek fauloval Daa a Janda penaltu proměnil. Na 2:0 zvýšil po rychlém protiútoku Hadaščok, který je s devíti góly druhý mezi kanonýry.

Domácím se povedlo pouze snížit, když si v 36. minutě Štepanovský zpracoval kolenem Eismannův centr a zblízka skóroval. Další přesná zásah Brno nepřidalo a podzimní část soutěže zakončilo druhou porážkou za sebou.

Českým Budějovicím pomohly k vítězství dvě penalty. Z první poslal domácí do vedení v 16. minutě Havel, ale ještě v úvodním poločase vyrovnal Batioja. V 63. minutě dostali Budějovičtí druhou možnost pokutového kopu a ani Táborský se nemýlil. Vzápětí navíc přidal třetí zásah Mršič a v 77. minutě se podruhé prosadil Táborský. Domácí prodloužili sérii neporazitelnosti na šest zápasů, z nichž navíc pětkrát vyhráli. Žižkov naopak prohrál pošesté za sebou.

Dramatické vítězství si připsal Varnsdorf, který na hřišti Táborska uspěl 3:2. Hosté vedli díky Dordičovi s Kouřilem už 2:0, ale po přestávce snížil Musiol a minutu před koncem vyrovnal Březina. Severočeši nicméně ještě dokázali zareagovat a v nastavení rozhodl Kozma.

Nepříjemnou ztrátu utrpěl i Hradec Králové, Votroci nedokázali skórovat na půdě čtrnáctého Znojma. Ústí nad Labem zabralo po třech porážkách, nováčka z Chrudimi přehrálo 3:1.

Výsledky 16. kola Fotbalové národní ligy:

České Budějovice - Žižkov 4:1 (1:1)
Branky: 63. z pen. a 76. Táborský, 18. Havel z pen., 65. Mršič - 38. Batioja. Rozhodčí: Ardeleanu - Melichar, Hock. ŽK: Řezáč - Musa, Podrazký, Bazal, Mareš. Diváci: 1041.

Brno - Vlašim 1:2 (1:2)
Branky: 36. Štepanovský - 2. Janda z pen., 18. Hadaščok. Rozhodčí: Lerch - Vlček, Vít. ŽK: Šural, Krejčí - Janda, Hadaščok, Kučera, Dao, Bačkovský. Diváci: 1425.

Ústí nad Labem - Chrudim 3:1 (3:0)
Branky: 3. Šup, 25. M. Bílek, 34. Leibl - 64. Šípek. Rozhodčí: Rejžek - Pospíšil, Kubec. ŽK: Nágl, Bílek - Sulík, Rybička, Řezníček. Diváci: 642.

Znojmo - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Krčík - Martinec, Jukl. Diváci: 420.

FK Pardubice - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Poživil. ŽK: Kopřiva, Jeřábek, Petráň - Šefčík. ČK: 81. Kopřiva (Pardubice). Diváci: 527.

Baník Sokolov - MFK Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 11. Vávra, 69. Liener, 83. Kosak, 85. Stropek. Rozhodčí: Marek - Vitner, Polák. ŽK: Ožvolda (Vítkovice). Diváci: 410.

Táborsko - Varnsdorf 2:3 (0:1)
Branky: 72. Musiol, 89. Březina - 45. Dordič, 60. Kouřil, 90.+1 Kozma. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Dohnálek. ŽK: Hasil, Kopřiva - Kodeš. Diváci: 512.

Prostějov - Třinec 0:1 - předehráno

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články