Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jihlava musela dotahovat Olomouc, nakonec opět remizovala

Jihlava - Nováček letošního ročníku první fotbalové ligy se stává remízovým králem a v této disciplíně jasně vede. Fotbalisté Jihlavy totiž remizovali zatím ve všech utkáních od postupu a podařilo se jim to i popáté. Olomouc, soupeř Jihlavanů, remizovala "teprve" potřetí. Přestože v utkání do 80. minuty vedla, nakonec o dělbě bodů rozhodl Tecl.

Jihlava - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Úvod utkání začala aktivně Jihlava, která se snažila prosadit především po křídlech, kde hrozili Masopust s Vaculíkem, ale kromě několika rohů se domácí do větší šance neprosadili.

V silném dešti si ale první velkou šanci připravili hosté. Po zaváhání mladého obránce Jihlavy Kryštůfka se v osmnácté minutě sám před Blažkem objevil Hubník, ale zkušený brankář útočníka Sigmy skvěle vychytal. Olomoucké to probralo a vzápětí si po rohu vytvořili další slibnou příležitost. Po přihrávce od Hořavy se v ní ocitl opět Hubník, avšak ukvapenou střelou přestřelil.

A Hanáci pokračovali v tlaku, jenž nakonec přinesl ovoce. Třemi hráči atakovaný Ordoš našel ve vápně Pospíšila, který se tváří v tvář Blažkovi neukvapil a přihrál ještě lépe postavenému Doležalovi, před nímž zívala prázdná brána, a Sigma vedla. Pro Jihlavské to byla netradiční situace, jelikož to bylo poprvé, co v této sezoně inkasovali jako první.

Kuriózní situace, z které málem resultoval druhý inkasovaný gól na straně Jihlavy, nastala v 33. minutě. Stoper Rada nedůrazně odkopával míč po akci Sigmy a trefil pouze svého spoluhráče Kryštůfka, od něhož se míč odrazil přímo na branku. Naštěstí pro domácí Blažek prokázal zkušenosti a míč robinsonádou vytáhl mimo tři tyče. Jihlava se sice snažila s výsledkem do poločasu něco udělat, ale její útoky branku Sigmy víceméně neohrozily, a tak oba týmy odcházely do kabin za stavu 0:1 pro hosty.

A domácím poločasová přestávka pomohla, když se v padesáté minutě dostali do dvou velice dobrých šancí. Nejprve se po akci na jeden dotek dostal do příležitosti Jungr a po následném rohu Josl, ale obráncům Sigmy se s vypětím všech sil podařilo vždy míč odvrátit.

Jihlavané v tlaku pokračovali i nadále. Další dvě šance si vytvořil Jungr, ale v prvním případě přestřelil a v druhém ho dobře vychytal brankář Blaha. V třiasedmdesáté minutě mohla Jihlava vyrovnat. Velkou příležitost měl na hlavě opět Jungr, ale znovu potvrdil, že se mu dneska nedaří, a gólmana hostů nepřekonal.

Domácí se ale nakonec dočkali. Deset minut před koncem zahrál standardní situaci skvěle hrající Koloušek a Tecl hlavičkou překonal Blahu. O chvíli později ale mohli jít do vedení opět hosté. Avšak Hubníkovi v rozhodující chvíli odskočil míč a Blažek jeho střelu kryl. K dorážce se poté dostal Ordoš, ale proti ní dobře zakročili obránci. Oba týmy si tak nakonec rozdělily po bodu.

Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 80. Tecl - 27. Doležal. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Peřina. ŽK: Šourek - Ordoš, Vepřek, Janotka. Diváci: 3590.

Sestavy:

Jihlava: Blažek - Kryštůfek (46. Kučera), Tlustý, Šourek, Josl (90.+1 Kosak) - Masopust, Koloušek, Rada, Jungr (80. Sedláček), Vaculík - Tecl. Trenér: Komňacký.

Olomouc: Blaha - Janotka, Škerle, Šindelář, Vepřek - Pospíšil, Doležal, Hořava - Schulmeister (72. Navrátil), Ordoš, Hubník (85. Petr). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články