Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jihlava chce proti Budějovicím zastavit neúspěšnou sérii

Jihlava - Během prvních sedmi kol nováček fotbalové ligy z Jihlavy ani jednou neprohrál, ale poté, co se mu zranily některé opory, zabředl do výsledkové krize a už pět zápasů čeká na tři body. Zastavit neúspěšnou sérii se Vysočina pokusí v páteční předehrávce 15. kola, ve které hostí České Budějovice. Půjde o souboj sousedů z tabulky, Jihočeši totiž po dvou výhrách za sebou ztrácejí na soupeře už jen bod.

Jihlavští fotbalisté
zdroj: ISIFA

Jihlavě budou chybět hned čtyři ofenzivní opory, kouč František Komňacký nemůže počítat s nejlepším střelcem Teclem, s Kolouškem, Jungrem ani Masopustem. "Pohled na zdravotní stav našeho kádru skutečně nevypadá příliš nadějně. Ale ve fotbale k takovým situacím občas dochází. Soustředíme se proto na to, abychom bez nosných hráčů naší ofenzivy dali dohromady jedenáct odhodlaných mužů, kteří se poperou o co nejlepší výsledek," uvedl Komňacký.

Věří, že Vysočina předvede lepší výkon než v posledním kole na Slovácku (0:3). "Na domácím hřišti jsme schopni hrát s větším důrazem, agresí i nasazením. Na těchto aspektech musí být naše hra postavena i v duelu proti Budějovicím, které se po výměně trenéra výrazně zlepšily. Z hráčů musíme vyždímat maximum. A také si pohlídat rychlé protiútoky Táborského s Řezníčkem," uvedl Komňacký, který slaví den před zápasem 61. narozeniny.

Jihočeši jsou na tom opačně než Jihlava. Start do sezony jim nevyšel a dokonce vyměnili trenéra, pod koučem Miroslavem Soukupem se ale zvedli. V posledních dvou kolech porazili Hradec Králové a Slavii Praha. "Musíme využít toho, co je v posledních týdnech pozitivní. Hráče ale stále upozorňuji na to, že zápasy v Hradci i se Slavií jsme zvládli jen na základě velké disciplíny, týmového ducha a také díky tomu, že se nám povedly určité nadstandardní věci. Nebylo to tak, že jsme ty soupeře jednoznačně přehráli," podotkl Soukup, který má na rozdíl od domácí Vysočiny k dispozici kompletní kádr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články