Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Jeviště, nebo trávník? Samuel Slovák se rozhodl pro fotbal

Liberec - Pochází z divadelní rodiny, divadlu propadli jeho rodiče, babička, teta i oba sourozenci – všichni jsou herci. Trenér Liberce Samuel Slovák jakoby se do rodiny známých slovenských divadelníků Mariána Slováka a Evy Matejkové ani nehodil. Jak se stalo, že jako jediný dal místo jeviště přednost fotbalovým trávníkům? Jak vyrůstal vrcholový sportovec v ryze umělecké rodině, jaký vztah má ke kultuře? Dozvíte se ve Studiu fotbal extra ve čtvrtek od 22:00 na ČT Sport.

"Divadlo je něčím čarovné, je mimo realitu," říká Slovák. Přesto o trochu více inklinuje k pohyblivým obrázkům na plátně. "Baví mě více filmy než divadlo. Kino mám rád, ale do divadla jsem chodil pravidelně, když měli rodiče nebo sourozenci premiéry," podotýká.

Svou hráčskou kariéru ukončil ve Slovanu Bratislava, kde se poté ujal i trenérské funkce. "Do trenérského kolotoče jsem naskočil rychle. Převzal jsem juniorku, náhle po roku a půl jsem převzal A-mužstvo," připomíná.

Pak už zamířil na sever Čech. "Liberec je klub, který se neodmítá. Hrál jsem tu, tedy znám prostředí. Je to špičkový klub české ligy, velmi slušně zorganizovaný klub a také je to hezké město," uzavírá Slovák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články