Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jestli věřím ve Scudetto? Věřím ve Zlatana, prohlásil Ibrahimovic

Je svůj, bude svůj a jeho fenomenální fotbalové umění nelze zpochybnit. Zlatan Ibrahimovic v pondělí opět ukázal, že i ve 39 letech dokáže rozhodovat utkání Serie A. Dvěma brankami skolil Cagliari, pomohl AC Milán k vítězství 2:0 a k udržení tříbodového náskoku v čele soutěže. Na otázku, zda věří v titul, odpověděl po svém: "Věřím v sebe, věřím ve Zlatana".

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán se raduje z gólu
zdroj: Xinhua autor: Cheng Tingting

V této sezoně italské nejvyšší soutěže zaznamenal Ibrahimovic 12 branek a v tabulce střelců je na děleném druhém místě za Cristianem Ronaldem z Juventusu, který skóroval patnáctkrát. Rodák z Malmö však zasáhl jen do osmi zápasů kvůli nákaze koronavirem a svalovému zranění.

"Jsem zde velmi šťastný. Návrat do Milána mě změnil a jsem za něj moc rád," řekl Ibrahimovic. "Mladí mě motivují. Nevzdávám to a ukazuju, že umím běhat jako oni," doplnil.

Střetnutí 18. kola v Cagliari bylo podle něj náročné. Zvlášť poté, co hosté dohrávali závěrečnou čtvrthodinu bez vyloučeného belgického záložníka Alexise Saelemaekerse.

"Když je vás o jednoho méně, není snadné hrát proti týmu, se kterým je to těžké i v jedenácti," uvedl Ibrahimovic, jenž skóroval v 7. minutě z pokutového kopu a v 52. minutě křížnou střelou po náběhu do šestnáctky.

AC Milán i proto nadále usiluje o první italský titul od ročníku 2010/11. "Daří se nám. Jsme skoro v polovině soutěže. Teď ale přijdou ty nejtěžší zápasy," upozornil s nadhledem bývalý hráč Ajaxu, Juventusu, Barcelony, Paris St. Germain, Manchesteru United nebo LA Galaxy.

Věří, že mužstvu na jaře pomůže i příchod chorvatského útočníka Maria Mandžukiče. "Jsem za to opravdu rád. Teď máme v týmu dva hráče, kteří straší soupeře," má jasno.

Čtyřiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2018, který poslední rok působil v katarském Duhajlu, podepsal s klubem kontrakt do konce letošního ročníku s opcí na následující.

Bude "Ibra" na San Siru pokračovat? 

Smlouva mu vyprší na konci června a rád by podepsal novou. "Jsem zde spokojen, ale záleží na Paolovi," připomněl Ibrahimovic, že rozhodující slovo má sportovní ředitel Paolo Maldini.

Po zápase v Cagliari chválil bývalého kapitána švédské reprezentace i trenér Stefano Pioli. "Zlatan je šampion ve všem, co dělá. S jeho návratem po zranění máme víc možností a jsme silnější. I když ho dobře znám, stále mě překvapuje. Pokaždé od něj čekáme maximum, ale proti Cagliari překonal naše očekávání," konstatoval.

Zdroj
Sky Italia, football-italia.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články