Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jestli Juráskové, Vitík či Čvančara pojedou na ME, není jasné, přiznal kouč "lvíčat" Suchopárek

Poslední sraz v listopadu pro českou jednadvacítku dopadl tristně, když schytala dva výprasky. Kouč "lvíčat" Jan Suchopárek proto doufá, že současné soustředění ve španělské Murcii, kde jeho svěřenci odehrají dva přáteláky, bude o něčem jiném. Zároveň se ale musí potýkat s absencí několika opor, které jsou s áčkovou reprezentací. Trenér tím pádem zatím neví, zda s hráči jako David Jurásek či Tomáš Čvančara bude moci počítat na letní mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Suchopárek o absenci opor a skládání kádru

V listopadu česká U21 podlehla Portugalsku 1:5 a Norsku 0:4. "Toto soustředění má úplně jiné grády (než to listopadové). Neměli jsme tehdy některé stěžejní hráče z našich špičkových klubů, které hrály pohárové utkání. Jsme na jednom místě, nemáme žádné cestování a během soustředění nedochází k žádnému přesunu hráčů jako v listopadu. Věřím, že dojem napravíme. Příprava mužstva v Pinataru je na špičkové úrovni," řekl Suchopárek.

Jeho tým vyzve nejprve Belgii, která se v létě rovněž představí na mistrovství Evropy. "Hrají v rozestavení 3-4-3, které v české lize prosazuje několik týmů, zejména Sparta je v něm úspěšná. Do ofenzivy jsou velice nebezpeční. Je tam velká variabilita hráčů. Mužstvo pracuje velmi dobře, je z něj vidět dobrá energie. Hráči mají perfektní pohybové dovednosti. Po ztrátě se snaží okamžitě získat míč. Jsou na špičkové úrovni," uvedl třiapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996.

V pondělí se jeho výběr utká s Nizozemci. "Je to pro nás poslední prověrka před Eurem. Příprava pro nás i soupeře je velice důležitá pro další vývoj. I pro (závěrečnou) nominaci může být stěžejní," prohlásil Suchopárek, někdejší hráč Slavie, Štrasburku nebo rodného Kladna.

Do nadcházející přípravy se nezapojí Martin Vitík, Tomáš Čvančara a David a Matěj Juráskové, kteří si mohou odbýt debut v reprezentačním "áčku". O jejich startu na letním Euru, kde jednadvacítka vyzve ve skupině Anglii, Německo a Izrael, se rozhodne později.

"Hlavní slovo budou mít trenéři 'áčka'. Jestliže se jim ti hráči budou zdát a podají výborný, nebo odpovídající výkon, aby zůstali dál v kádru, budou mít jednoznačnou přednost pro A-mužstvo. Jestli nebudou k dispozici, věřím, že je dokážeme nahradit," podotkl Suchopárek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články