Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jestli jsem nejlepší v historii? Nevím a nezajímá mě to, řekl na Zlatém míči Messi

Podle počtu Zlatých míčů je to jasné. Žádný fotbalista v historii jich nenasbíral tolik jako Lionel Messi, který trofej získal poosmé. Na slavnostním ceremoniálu ale argentinský fotbalista jakékoliv srovnávání odmítl. A ani jej prý nezajímá.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi je opět fotbalovým králem, Zlatý míč získal poosmé

Messi převzal ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa po dvou letech. Před rokem, kdy zvítězil Karim Benzema, mezi třiceti nominovanými chyběl poprvé od roku 2005. "Nevím, jestli jsem nejlepší. Tuhle otázku si nepokládám a nezajímá mě to. Už jen skutečnost, že jsem pokládán za jednoho z nejlepších, je čest. Všechny děti chtějí hrát fotbal a pokoušejí se při tom být jedněmi z nejlepších," uvedl šestatřicetiletý Argentinec, který předčil druhého Erlinga Haalanda a třetího Kyliana Mbappého.

Na loňském podzimním mistrovství světa v Kataru dovedl svou zemi k třetímu triumfu, prvnímu po 36 letech. S PSG navíc obhájil francouzský titul. "Všechny Zlaté míče jsou speciální. Zažil jsem ohromné úspěchy v Barceloně, ale trofeje, které jsem získal díky Argentině, jsou ještě větší. Vyhrát mistrovství světa bylo bláznivé a doufám, že vyhrajeme i následující turnaj," prohlásil Messi.

Lionel Messi:

"Minulá sezona se od těch ostatních lišila. Hrál jsem za nejlepší týmy na světě, vyhrál jsem (v minulosti) Ligu mistrů, (jihoamerický šampionát) Copa América, ale mistrovství světa je opravdu speciální. Byla to jediná trofej, která mi chyběla, a především jsem o ní snil jako dítě. V Argentině hraje velmi důležitou roli."

Po vypršení smlouvy v PSG odešel letos v červnu do Interu Miami, jehož spolumajitelem je bývalý fotbalista David Beckham. Právě z jeho rukou Messi ocenění převzal. "Musel jsem opustit Paříž z různých důvodů, ale hodně jsem z toho angažmá těžil. Mám tu dobré přátele, byl jsem tu šťastný a mé děti město milovaly. Chtěly zůstat ve Francii. Ze sportovního pohledu to nebylo to, v co jsem doufal, ale zůstávají mi hlavně dobré vzpomínky, kterých je hodně," řekl Messi.

Padl i dotaz, zda by si dovedl představit návrat do milované Barcelony jako trenér. "Trénování mě neláká. Kdybych se vrátil do Barcelony, nebylo by to v této roli, ale o spolupráci můžeme samozřejmě uvažovat. Nevím, jak dlouho ještě budu hrát, ale chci pokračovat. Barcelonu budu vždycky sledovat a klub mi bude blízký," uvedl Messi.

Během děkovného projevu zavzpomínal také na Diega Maradonu, který by v pondělí oslavil 63. narozeniny. Světový šampion z roku 1986 zemřel před třemi lety. "Neexistuje lepší místo k narozeninovému přání před tolika lidmi, kteří milují fotbal tak, jak by to on sám chtěl. Ať už jsi kdekoli, Diego, všechno nejlepší! Tohle (Zlatý míč) je i pro tebe," prohlásil Messi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články