Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jednadvacítku čeká jasný úkol. Proti San Marinu potřebují Češi nahnat góly i sebevědomí

Česká reprezentace do 21 let v kvalifikaci o mistrovství Evropy vůbec nezačala ideálně. Po domácím klopýtnutí s Běloruskem svěřenci Vítězslava Lavičky totálně nezvládli duel v Chorvatsku a v zápasech se San Marinem v Ústí nad Labem a v Moldavsku potřebují nejenom zvítězit, ale také nabýt sebevědomí do dalších bojů o Euro. Utkání Česko  San Marino sledujte na ČT sport a ctsport.cz od 15:20.

Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká v sobotu v Ústí nad Labem třetí utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti San Marinu a s outsiderem skupiny A si nemůže dovolit zaváhat. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky má po dvou zápasech jediný bod a od postupových příček ho dělí jedenáct bodů.

Postavení v tabulce ovšem zkresluje skutečnost, že vedoucí Chorvatsko i druhé Řecko odehrály o dva zápasy více. Lavička však nebere situaci na lehkou váhu. "Nemá cenu se schovávat. Nám se začátek kvalifikace nevydařil, čekali jsme jiný bodový zisk. Teď jsou před námi dva zápasy, ve kterých budeme hrát o naději na postup. To velí získat šest bodů," uvedl kouč.

Český trenér se musí obejít bez kapitána Václava Černého, který si poranil koleno a čeká ho několikaměsíční pauza. Pásku by po záložníkovi Ajaxu Amsterdam měl převzít Michal Sáček z pražské Sparty nebo dodatečně nominovaný Ladislav Takács z Mladé Boleslavi. V sestavě by místo Černého mohl dostat šanci Tomáš Ladra z druholigových Pardubic.

Jednadvacítka vstoupila do kvalifikace vzhledem k účasti na letním evropském šampionátu v Polsku později. Na úvod skupiny po inkasovaném gólu v nastavení remizovala s Běloruskem 1:1 a poté utrpěla debakl 1:5 v Chorvatsku. V sobotu jsou však tři body povinností, protože San Marino ve čtyřech zápasech nebodovalo a má skóre 0:13. Naposledy ve středu prohrálo 0:5 s Chorvatskem.

Tomu, jakou budoucnost má česká jednadvacítka, se věnoval i nový Fotbal fokus podcast

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články