Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Jednadvacítka zná možné soupeře pro baráž. Narazí na Belgii, Chorvatsko, Finsko, Gruzii, či Norsko

Reprezentace do 21 let narazí v listopadové baráži o postup na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku na jeden tým z pětice Belgie, Chorvatsko, Finsko, Gruzie, Norsko. Losovat se bude ve čtvrtek v poledne, mužstva nebudou v osudí rozdělena na nasazená a nenasazená.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Česko "21" – Litva "21"

Lvíčata zakončila svou kvalifikační skupinu úterní výhrou 3:0 nad Litvou v Hradci Králové, což byl nutný předpoklad k postupu do baráže.

Šampionát bude v příštím roce hostit Slovensko (11. až 28. června). Vedle pořadatelské země mají účast na turnaji jistou také Dánsko (vítěz "české" skupiny), Anglie (obhájce trofeje), Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Španělsko a Ukrajina.

Francie, Ukrajina a Polsko postoupily jako tři týmy s nejlepší bilancí z druhých míst kvalifikačních skupin. Poslední tři účastníci turnaje vzejdou z barážových zápasů.

"Určitě bych si nepřál Belgii, ale pokud chceme na Euro, tak musíme porazit kohokoliv. Vyzkoušeli jsme si to dva roky zpátky, je to i o štěstí. Pevně doufám, že tým je dostatečně hladový porvat se o šampionát a dostaneme se tam," uvedl po výhře nad Litvou kapitán týmu Václav Sejk.

Je pamětníkem baráže v roce 2022, v níž Češi vyřadili Island po výhře 2:1 venku a remíze 0:0 v domácí odvetě. Na šampionátu v Gruzii o rok později lvíčata skončila již ve skupině s Anglií (0:2), Německem (2:1) a Izraelem (0:1).

Mladí Belgičané za sebou ve skupině B nechali Skotsko a Maďarsko shodně o tři body. V deseti zápasech šestkrát vyhráli, jednou remizovali a třikrát prohráli. Na vítězné Španělsko ztratili devět bodů.

Chorvatsko ve skupině G skončilo druhé se ziskem 22 bodů za Portugalskem, které získalo o pět bodů víc. Chorvaté sedmkrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli.

Finsko s 20 body skončilo ve skupině E na druhém místě o dva body za Rumunskem.

Gruzie ve skupině C obsadila druhou příčku o dva body před Švédskem. Skupinu vyhrálo Nizozemsko s plným ziskem bodů.

Mladí Norové získali ve skupině A 19 bodů za šest výher a jednu remízu. Druhé místo si vybojovali na úkor Irska, které skončilo se stejným počtem bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články