Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jednadvacítka vybojovala důležitý triumf proti Belgii

Jablonec - Klíčový zápas o postup na mistrovství Evropy česká jednadvacítka zvládla. V Jablonci potřebovala porazit Belgii, aby si udržela reálnou naději na kvalifikaci z prvního místa, a lídra skupiny porazila 1:0. Svěřenci Vítězslava Lavičky většinu zápasu nedrželi míč, přesto téměř nepustili svého soupeře k vyloženým šancím a naopak si tvořili lepší příležitosti. O jediný gól zápasu se postaral v prvním poločase Patrik Schick.

Radost Patrika Schicka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Český tým nastoupil oproti poslednímu nepovedenému kvalifikačnímu utkání s Černou Horou se čtyřmi změnami. Poprvé dostal šanci brankář Zima, do obrany trenér Lavička nově postavil Vraštila s Havlem a zraněného Černého nahradil v záloze Fulnek. V sestavě hostů zase nechyběl Origi, který už za belgické áčko dal gól na loňském mistrovství světa.

Belgie měla v prvním poločase převahu, ale do vedení šli domácí. Po efektním uvolnění se o to ve 12. minutě postaral Schick, který mohl chvíli nato přidat druhý gól, ale vychytal ho Roef. Hosté se do zakončení příliš nedostávali a o jejich nejnebezpečnější akci se postaral Zima, když si málem do branky srazil Origiho střelu.

Po přestávce se dlouho hrálo bez výraznějších šancí, až v samém závěru mohl výhru pojistit po brejku Barák, ale Roef nohou vyrazil. Český tým nakonec i tak připravil Belgii první ztrátu v kvalifikaci a naopak sám po dvou remízách opět naplno bodoval. Další duel o postup na Euro čeká lvíčata v pondělí v Moldavsku.

ČR - Belgie 1:0 (1:0)

Branka: 12. Schick. Rozhodčí: Palabiyik - Satman, Demirhan (všichni Tur.). ŽK: Lüftner, Barák - Heylen, Bakkali. Diváci: 2075.

ČR: Zima - Rys, Lüftner, Vraštil, Havel - Fulnek (85. Barák), Trávník, Souček, Čermák (90.+1 Tetour), Havlík - Schick (74. Linhart). Trenér: Lavička.
Belgie: Roef - Foket, Dendoncker, Heylen, Fiore - Cisse (70. Kabasele), Tielemans - Kayembe (83. Badibanga), Musonda, Bakkali (70. Dierckx) - Origi. Trenér: Scifo. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články