Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Jednadvacítka uzavře kvalifikaci duelem proti Walesu

Jablonec - Čeští fotbalisté do 21 let uzavřou v pondělí doma proti Walesu své vystoupení v kvalifikační skupině o postup na evropský šampionát v roce 2013. Už v pátek si v Černé Hoře s předstihem zajistili první místo v tabulce a účast v říjnové baráži, avšak zápas v Jablonci pro ně bude důležitou prověrkou a možností více se sehrát před klíčovým barážovým dvojutkáním. Přímý přenos utkání můžete sledovat od 17:20 na ČT4 nebo na našem webu.

Radost české jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Češi mají téměř stoprocentní jistotu, že budou při losu baráže mezi sedmi nasazenými týmy a měli by se tak vyhnout papírově nejsilnějším soupeřům. Losování je na programu v pátek ve švýcarském Nyonu, baráž se hraje v termínech 12. a 16. října.  

Češi procházejí kvalifikací bez prohry a neporazitelnost by chtěli udržet. Trenér Jakub Dovalil musí řešit, jak nahradit některé chybějící opory, které z týmu v závěru kvalifikace z nejrůznějších důvodů vypadly.

Operace kolena vyřadila ze hry s devíti brankami nejlepšího střelce celé kvalifikace Chramostu, chybí i sparťan Krejčí. Další opory Hušbauer, Kadlec, Vydra a již dříve Darida povýšili do dospělé reprezentace. Kvůli zranění vypadl z kádru nejlepší liberecký střelec Šural stejně jako bek Hejda.

Dovalil stojí před těžkým úkolem zapracovat do sestavy v krátké době před říjnovou baráží další hráče. "Už páteční zápas v Černé Hoře (0:0) nám ukázal, že musíme ještě zapracovat na souhře týmu. Je to výzva před tou baráží, čeká nás ještě hodně práce," uvedl kouč.

Pro pondělní zápas mu ze sestavy vypadl další hráč, obránce Nitrianský pyká za žluté karty. Otazník visí nad startem stopera Kalase, naopak po vypršení karetního trestu už bude k dispozici další zadák Čmovš. Brankář Heča kvůli zranění opustil tým už před utkáním v Černé Hoře.

Předpokládaná sestava ČR:

Valeš - Frydrych, Novák, Čmovš, Lecjaks - Mareček - Kopic, Vaněk, Hanousek, Pázler - Wágner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články