Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jednadvacítka prohrála v Ďolíčku s výběrem třetí italské ligy

Praha - Čeští fotbalisté do 21 let prohráli v přípravném utkání v Praze s výběrem italské třetí ligy Lega Pro 0:1. Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila měli převahu, ale nevyužili šance, naopak soupeř se trefil po rohovém kopu. Pro tým připravující se na domácí mistrovství Evropy to byla čtvrtá prohra z posledních pěti utkání. Zápas se hrál v rámci soutěže Challenge Trophy a Češi porážkou přišli o šanci na postup do semifinále.

Fotbalová jednadvacítka hrála s výběrem třetí italské ligy
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Brali jsme to jako běžný přípravný zápas především na vyzkoušení hráčů. Ale i tak jsme chtěli vyhrát, bohužel se to nepovedlo. Soupeř hrál na hranici možností a my jsme udělali chybu při bránění rohu," řekl po utkání Dovalil. "Takové utkání bychom ale měli zvládnout. Je to asi podobný výsledek, jako když ligové mužstvo v poháru vypadne s týmem z nižší soutěže," dodal.

Češi potřebovali vyhrát, aby postoupili, zatímco Italům stačila remíza. To se odráželo i na herním projevu. Zatímco domácí se snažili tvořit, hosté se soustředili zejména na obranu. Ta byla, jak u Italů bývá obvyklé, velmi pevná. Na větší šance tak fanoušci v Ďolíčku museli čekat do druhé půle.

Tu Češi začali třemi střídáními, která přinesla oživení i šance. Po kombinační akci se ve vápně uvolnil Hadaščok, ale jeho střelu po zemi vyrazil brankář. V další šanci zase Hadaščok pálil z voleje nad.

Tomáš Přikryl v utkání Česko - Itálie Lega Pro
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V italském vápně začalo přituhovat, ale Češi nedokázali žádný ze závarů přetavit v gól. "Byli jsme více na míči, ale dlouhodobě se trápíme ve finální fázi. Děláme, co můžeme, ale nějací hráči jsou posunutí do reprezentačního áčka, a to zaslouženě," připomněl Dovalil, že hráči jako Ladislav Krejčí, Pavel Kadeřábek či Matěj Vydra nastupují pod Pavlem Vrbou.

"Určitě nemáme špatné hráče, ale souvisí to se statistikou v lize, kde také nejsou hráči produktivní. Když to není v lize, těžko to může být v reprezentaci," dodal kouč. Naopak v 76. minutě rozehrál italský výběr rohový kop, míč propadl v malém vápně až ke Ganzovi a odchovanec AC Milán, který má na kontě už i start v Lize mistrů, zblízka vstřelil jediný gól zápasu.

"Každý máme jednoho hráče. Já tam svého zablokoval, ale za mnou vyplaval jiný úplně volný, kterého někdo neuhlídal," popisoval kapitán Jakub Brabec. "Je to škoda, celý zápas jsme měli falešnou převahu, ale vše to bylo jen po vápno. Měli jsme jedinou střelu na branku a s tím nemůžeme vyhrát. Pak rozhodla jedna standardka," dodal stoper Sparty.

Česko - Itálie Lega Pro 0:1 (0:0)

Branka: 76. Ganz. Rozhodčí: Mogensen (Dán.). Diváci: 1 838.

Sestava ČR: Hrubeš - Coufal, Kalas, Brabec, Matěj Hanousek - Sýkora (46. Trávník), Malík (78. Petrák), Houska, Přikryl (46. Skalák) - Plšek (46. Zmrhal) - Hadaščok (64. Krmenčík). Trenér: Dovalil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články