Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jednadvacítka přejela v přípravě Ukrajinu 3:0

Wörgl (Rakousko) - Čeští fotbalisté do 21 let porazili v přípravném utkání Ukrajinu 3:0. V prvním poločase se prosadili Michal Trávník s Janem Klimentem, v závěru pak skóroval Tomáš Přikryl. Se stejným soupeřem se výběr trenéra Jakuba Dovalila utká v úterý, kdy půjde o generálku před domácím mistrovstvím Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká jednadvacítka porazila Ukrajinu 3:0

Trávník otevřel skóre po půlhodině hry, kdy se prosadil po Frýdkově přihrávce. Druhou branku přidal povedenou střelou zpoza vápna těsně před přestávkou Kliment, který se střelecky prosadil hned v prvním startu za jednadvacítku. Na konečných 3:0 dvě minuty před koncem upravil i díky šťastnému odrazu Přikryl.

Český tým nastoupil bez trojice Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Václav Kadlec, která se k týmu připojí až po kvalifikačním utkání seniorské reprezentace na Islandu. V sestavě chyběl také záložník Jiří Skalák, jenž na soustředění bojuje s časem, aby do startu šampionátu stihl doléčit operované koleno.

"Kliment hrál poprvé a hrál dobře, nechci ten výkon přeceňovat. Ale můžeme říct, že obstál," řekl Dovalil, který postavil do utkání dvě jedenáctky. "Neřekl bych, že jedna z nich byla silnější. Musíme táhnout za jeden provaz. Tréninkové dávky byly docela silné, utkání splnilo účel. Dali jsme tři góly ze hry, což není obvyklé, nikdo se nezranil. Byly tam dobré i horší věci, ale s výsledkem můžeme být spokojeni," dodal.

Na mistrovství Evropy, které v České republice začne 17. června, se Dovalilův výběr v základní skupině utká s Dánskem, Srbskem a Německem.

ČR "21" - Ukrajina "21" 3:0 (2:0)

Branky: 29. Trávník, 43. Kliment, 88, Přikryl.

Sestava ČR:

1. poločas: Pavlenka - Jugas, Brabec, Baránek, Hanousek - Jánoš, Zmrhal - Masopust, Trávník, Frýdek - Kliment.

2. poločas: Pavlenka - Holeš, Kalas, Polom, Hybš - Jánoš, Hrubý - Vávra, Houska, Frýdek (60. Přikryl) - Kliment. Trenér: Dovalil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články