Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jednadvacítka neudržela dvojbrankový náskok, s Černohorci pouze remizovala

Uherské Hradiště – Dvakrát v zápase vedli o dvě branky, čeští fotbalisté do 21 let přesto v utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Černé Hoře nedokázali zvítězit. Na hřišti v Uherském Hradišti se svým soupeřem remizovali 3:3 a v boji o evropský šampionát zaznamenali druhou ztrátu po minulé remíze s Lotyšskem.

Český zálozník Michal Trávník bojuje o míč s Goranem Milojkem z černohorské jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Převládá pocit zklamání. Pokud doma vstřelíme tři góly, dvakrát vedeme o dvě branky a nezískáme tři body, tak je to špatně," litoval trenér Vítězslav Lavička. "Chtěli jsme napravit bodovou ztrátu z Lotyšska. Remíza je trpká a hodně bolí. Ztráta může hrát roli v konečném účtování," řekl.

Český kouč udělal oproti zápasům s Maltou a v Lotyšsku dvě změny v obraně. Poprvé se v základní sestavě objevili Rys a stoper Břečka.

Český tým měl od úvodních minut územní převahu, ale v koncovce se dlouho nedokázal prosadit. Černohorci spoléhali na rychlé protiútoky, za celý první poločas ale zahrozili pouze dvakrát. Djordjevičově hlavičce chyběla přesnost a Vukčeviče vychytal Vorel.

Trhliny v defenzivě Černohorců našli domácí až těsně před koncem poločasu. Ve 42. minutě se na levé straně šikovně uvolnil Schick, jeho centr prodloužil hlavou Čermák až k Havlíkovi, který tvrdou střelou otevřel skóre. "Čekal jsem jen, jestli (Čermák) vyhraje hlavičkový souboj. Potom se přede mnou už otevřel volný prostor ke střele," komentoval Havlík úvodní trefu.

O dvě minuty později Černý zpracoval v trestném území míč, který se nepodařilo soupeři odkopnout a Čermák přidal druhý gól.

Na nepříznivý výsledek fotbalisté Černé Hory zareagovali po přestávce otevřenou hrou a útočným fotbalem. Signál k náporu dal ve 47. minutě Djordjevič, jehož tvrdá rána se odrazila od břevna. O čtyři minuty později neuhlídali po rohovém kopu čeští zadáci obránce Raspopoviče, který hlavou snížil.

"Připravovali jsme se na to, že na nás soupeř vletí. Určitě jsme Černohorce po dvougólovém náskoku nepodcenili. Já tedy určitě ne. Po prvním gólu se protivník chytl," konstatoval stoper Břečka po premiérovém startu v reprezentační jednadvacítce.

Lavičkův tým na to ale rychle zareagoval a v 57. minutě Černý z úhlu prostřelil brankáře Kordiče. Jenže soupeř ani potom nerezignoval. Po rychlém brejku prošel obranou Jankovič a sólo zakončil střelou do prázdné branky. Tlak soupeře v závěrečné čtvrthodině gradoval a deset minut před koncem srovnal šťastným zásahem Jovovič, od kterého se odrazil do branky nastřelený míč.

"Doplatili jsme na hrubé chyby. Měli jsme zápas pod kontrolou, ale asi jsme se trochu uspokojili po získání dvougólového náskoku. Remíza je zklamání. Mohli jsme se v tabulce posunout blíž za vedoucí Belgii," řekl Čermák.

"Druhý poločas byl z naší strany velmi pasivní. Neměli jsme soupeři dovolit, aby se dostal zpět do zápasu. V defenzivě celého mužstva jsme propadli. Chybělo nám více chytré agresivity. Po kuriózním třetím inkasovaném gólu jsme se dostali do křeče a zápas už nezvrátili," uvedl Lavička.

Český tým v tabulce skupiny 1 postoupil díky remíze na druhé místo, ale má čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Belgii.

ČR - Černá Hora 3:3 (2:0)

Branky: 42. Havlík, 44. Čermák, 57. Černý - 51. Raspopovič, 65. Jankovič, 81. Jovovič. Rozhodčí: Beaton - Chambers, Ross (všichni Skot.). ŽK: Havlík, Rys - Kopitovič, Jovovič, Vusurovič. Diváci: 2347.

ČR: Vorel - Rys, Lüftner, Břečka, Holzer - Černý (65. Klobása), Trávník (85. Chorý), Souček, Čermák, Havlík (75. Fulnek) - Schick. Trenér: Lavička.

Černá Hora: Kordič - Raspopovič, Kopitovič, Milojko, Vukčevič (63. Tučevič) - Jovovič, Hočko (12. Vusurovič), Pepič - Cmiljanič (75. Duranovič), Jankovič, Djordjevič. Trenér: Radonjič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články