Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Jednadvacítka na startu kvalifikace buduje nový tým

Praha - Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká na startu nového kvalifikačního cyklu o postup na mistrovství Evropy přestavba týmu po úspěšné generaci, která získala bronz na nedávném šampionátu v Dánsku. V osmnáctičlenné nominaci na úvodní utkání skupiny 3 doma s Andorrou je pouze pětice hráčů, kteří už v dresu "lvíčat" nastoupili aspoň k jednomu zápasu, jinak kouč Jakub Dovalil zařadil do týmu naprosté nováčky. Jeho svěřenci vstoupí do kvalifikace 10. srpna.

"Je to pro nás takový první ostrý start. V týmu jsou hráči, kteří mají s jednadvacítkou minimum zkušeností, takže musíme vybudovat nový tým. Jsou tu hráči převážně ročníku 1990 a 1991, kterým se v juniorských kategoriích nepodařilo probojovat na žádný šampionát. O to budou mít větší motivaci se teď o to poprat," řekl Dovalil na tiskové konferenci v Praze.

Trenér Jakub Dovalil:

"Družstvo je nově složené. Někdo startoval v mládežnické reprezentaci, někdo ne, takže nějaký čas potrvá, než si to sedne. Přesto věřím, že navážeme na minulou jednadvacítku a že se nám start povede."

Tahouny týmu by měli být především podle startů nejzkušenější hráč Lukáš Mareček a útočníci Václav Kadlec s Matějem Vydrou. Ze zdravotních důvodů vypadli proti Andoře Jan Lecjaks a Jan Chramosta. "Lecjaks se zotavuje ze zlomeniny ruky z nedávného evropského šampionátu a Chramosta měl při Evropské lize na Kypru drobné svalové problémy. Tak jsme se domluvili, že i když se to hraje u něj v Mladé Boleslavi, tento zápas vynechá," řekl Dovalil.

Zatímco Čechy čeká ostrý start do kvalifikace, soupeř už má za sebou dva domácí zápasy. S Walesem prohrál 0:1 a s Černou Horou dokonce 0:5. "S Černou Horou ale všechny branky padly až v druhé půli. Nic jiného než vítězství pro nás nepřipadá v úvahu, jakým rozdílem to bude a jak bude vypadat hra, ukáže až realita," uvedl Dovalil.

Trenér nevyloučil, že do týmu postupně zabuduje také některé členy úspěšné devatenáctky, která v pondělí získala stříbrné medaile na mistrovství Evropy. "Na tohle utkání nepřipadalo v úvahu, aby šli znova reprezentovat poté, co se dnes vracejí domů. Uvidíme, jak kdo bude hrát v klubech. Ale určitě si myslím, že se s některými dá výhledově počítat," dodal Dovalil.

Nominace fotbalové jednadvacítky

Brankáři: Marek Štěch, Roman Valeš.

Obránci: Pavel Čmovš, Michal Frydrych, Lukáš Hejda, Milan Nitrianský, Filip Novák, Tomáš Pospíšil.

Záložníci: Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Jan Kopic, Lukáš Mareček, Jan Navrátil, Ondřej Vaněk.

Útočníci: Václav Kadlec, Jakub Petr, Matěj Vydra, Tomáš Wágner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články