Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Jednadvacítka na srazu vyměnila brankáře

Praha - Rošádu na brankářském postu musel udělat před dnešním srazem trenér české fotbalové reprezentace do jednadvaceti let Jakub Dovalil. Zraněného a původně nominovaného slávistu Jana Hanuše nahradil Jakub Jakubov z druholigové Dukly Praha. Kouč Dovalil doufá, že čtvrtá změna v nominaci před kvalifikačním zápasem v Severním Irsku byla tou poslední. Na pražském Strahově se mu už naopak hlásil zadák nizozemského Utrechtu Jacob Lensky, který se nedávno rozhodl reprezentovat Českou republiku, přestože se narodil v Kanadě a nastoupil už také za tamní juniorské výběry.

"Je vzrušující tady být. Doufám, že mezi kluky rychle zapadnu," řekl novinářům Lensky, který nabídku českého svazu upřednostnil před možností hrát za kanadskou seniorskou reprezentaci. "Jsem rád, že jsem se tak rozhodl. Přála si to i celá moje rodina. Teď jsou všichni šťastní," prohlásil Lensky, který doufá, že mezi novými parťáky opráší i češtinu. "Rozumím dobře, trochu horší je to s mluvením. Ale do Čech jezdím pravidelně každý rok, rychle se do toho dostanu," věřil Lensky.

Lensky se pozdravil s trenéry i novými spoluhráči, pak celá výprava z tréninkového centra pražské Sparty na Strahově vyrazila do Nymburka, kde se bude chystat až do nedělního odletu do Severního Irska. Tam se ve středu představí ve svém pátém utkání evropské kvalifikace, v níž zatím neztratila ani bod. Češi na ostrovech můžou udělat velký krok k účasti v baráži o postup na ME v Dánsku v roce 2011. Tam postoupí vítězové deseti kvalifikačních skupin a čtyři celky s nejlepší bilancí na druhých místech. "Ale ten poslední krok bývá ze všeho nejtěžší," upozornil Dovalil.

Kouč svoji původní nominaci musel změnit na čtyřech místech. Vedle výměny Jakubova za Hanuše musel oželet i zraněné Jana Chramostu, Tomáše Fabiána a Marcela Gecova, místo nich povolal Petra Wojnara, Libora Kozáka a Jana Kovaříka, který je v jednadvacítce vůbec poprvé. Premiéru může zažít i bek či záložník Příbrami Zdeněk Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články