Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jednadvacítka může stvrdit postup do baráže o Euro

Nikšič (Černá Hora) - Od roku 2000 chyběla česká fotbalová jednadvacítka jen jednou v baráži o postup na evropský šampionát a je blízko tomu, aby úspěšnou bilanci rozšířila. Před posledními dvěma zápasy třetí kvalifikační skupiny má v čele dvoubodový náskok před Arménií a k jistotě účasti v říjnové baráži jí stačí získat bod. Vybojovat ho může dnes v prvním ze dvou zbylých duelů v Černé Hoře, případný druhý pokus by měla v pondělí doma s Walesem. Dnešní zápas začne v 16:00 a hlavním rozhodčím bude Olivier Thual z Francie.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Mladíci mohou za určitých okolností postoupit, i kdyby oba zápasy prohráli. Může se tak stát v případě, že Arménie v pondělí nezvítězí v Černé Hoře, nebo když Češi ztratí vedení, ale umístí se mezi čtyřmi nejlepšími týmy na druhých místech, které rovněž jdou do baráže.

Trenér Jakub Dovalil ale nad takovými počty nepřemýšlí a chce co nejdříve stvrdit prvenství ve skupině. "Máme to ve svých rukách a chceme si postup uhrát sami. Nejlépe už hned v Černé Hoře," uvedl.

Rozpadá se útok

Jeho tým v kvalifikaci ještě nepoznal hořkost porážky a jedinou bodovou ztrátu utrpěl přesně před rokem při domácí remíze 1:1 s Arménií. V prvním duelu s Černou Horou český celek v červnu zvítězil 2:1, v odvetě na Balkáně se ale musí vyrovnat s tím, že se mu rozpadá ofenzivní osa.

Zranění vyřadilo ze hry s devíti brankami nejlepšího střelce celé kvalifikace Chramostu a sparťana Krejčího, další opory Hušbauer, Kadlec, Vydra a již dříve Darida povýšili do dospělé reprezentace. Kvůli zranění vypadl z kádru nejlepší liberecký střelec Šural stejně jako bek Hejda.

"Každopádně nás čeká hodně práce, abychom nové hráče zapracovali do týmu, a to především s ohledem na říjnovou baráž, kterou si, doufám, zahrajeme. Moc času nám nezbývá," naznačil Dovalil, že ho v příštích týdnech nečeká lehký úkol. V Černé Hoře nemůže počítat ani s distancovaným Čmovšem.

Předpokládaná sestava ČR:

Koubek - Nitrianský, Frydrych, Kalas, Lecjaks - Kopic, Hanousek, Mareček, Vůch - Wágner, Tecl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články