Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Jednadvacítka musí překonat další překážku. V kvalifikaci ji čekají Dánové

Reprezentace do 21 let před sebou má další test. V kvalifikaci o ME 2025 nastoupí ve Velje na hřišti vedoucího týmu skupiny Dánska. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Václav Sejk v dresu české jednadvacítky
zdroj: repre.fotbal.cz/

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka v pátek po téměř půlroce načali druhou polovinu kvalifikačních bojů. Na stadionu beznadějně poslední Litvy prohrávali, po obratu ve druhém poločase však zvítězili 2:1 a získali povinné tři body. V kvalifikaci bodovali počtvrté za sebou, triumfovali ale teprve ve druhém z pěti duelů.

"Nálada je dobrá, zápas jsme zvládli a zhodnotili jsme si ho. Viděli jsme špatné i dobré stránky. Teď se soustředíme na Dánsko, kde čekáme úplně jiný zápas. Doufám, že se v něm projeví vítězná nálada," řekl kapitán Václav Sejk, který proti Litvě vystřelil v závěru plný bodový zisk.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jednadvacítka chce bodovat v Dánsku

"Vzhledem k výsledkům v tabulce vnímáme, že je to ten nejdůležitější zápas. Dánsko je jedním z nejlepších týmů ve skupině. Budeme se je snažit obrat o všechny tři body, abychom si vylepšili pozici do posledního srazu," uvedl dvaadvacetiletý útočník polského celku Zaglebie Lubin.

Češi v domácím utkání s Dány loni v říjnu remizovali bez branek, i když od 38. minuty dohrávali bez vyloučeného Matěje Juráska. Seveřané v pátek v šestém kvalifikačním duelu poprvé nebodovali, na Islandu prohráli v oslabení 2:4.

"Čeká nás jednoznačný favorit skupiny podle kvality hráčů. Na druhou stranu když jsme viděli utkání na Islandu, známe určitý recept na dánský tým. Věřím, že náš výkon bude diametrálně odlišný než v Litvě, stejně jako naše odhodlaní," prohlásil čtyřiapadesátiletý Suchopárek. Nastoupit by mohl i záložník druholigového Hamburku Adam Karabec, jenž v neděli podle Suchopárka naplno trénoval. Proti Litvě kvůli zdravotním problémům nehrál.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na ME jistou. Kvalifikaci zakončí "Lvíčata" v říjnu ve Walesu a doma s Litvou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články