Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jednadvacítka má v nominaci Černého i Součka, Lavičku trápí brankáři a stopeři

Praha – Nominace české jednadvacítky na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy 2017 s Lotyšskem a na Maltě skončila bez velkého překvapení. Ve výběru trenéra Vítězslava Lavičky nechybí záložník Václav Černý z Ajaxu nebo Tomáš Souček ze Slavie, který měl na dosah i premiérovou pozvánku do reprezentačního áčka.

Václav Černý v dresu jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Ze soupisky aktuální jednadvacítky udělal Souček největší pokrok a zákonitě padl do oka i kolegovi Pavlu Vrbovi, když tvořil nominaci na březnové zápasy," řekl trenér jednadvacítky Vítězslav Lavička. "Nabízelo se to jako jedna z variant, ale nakonec zůstal u nás, protože áčko má sice přednost, ale my hrajeme kvalifikaci a oni přípravné zápasy," dodal.

Zatímco předchozí reprezentaci do 21 let trápil nedostatek útočníků, Lavička má potíže s brankáři. V nominaci je Luděk Vejmola z Jihlavy, Vojtěch Vorel z druholigové Vlašimi a Lukáš Zima z Perugie. "Všichni jsou kvalitní a talentovaní, ale trochu nás trápí, že (v klubech) bojují o místo v sestavě a nehrají pravidelně," uvedl kouč.

Podobná je situace u stoperů. "Máme hráče, kteří šli v brzkém věku do zahraničí. Stefan Simič je sice v AC Milán a jezdí s áčkem na zápasy, ale nastupuje jen v přípravě. V podobné situaci je také Patrizio Stronati v Austrii Vídeň. To nás trochu trápí," prohlásil Lavička.

Jeho tým vstoupí do druhé poloviny kvalifikace 25. března v Uherském Hradišti proti Lotyšsku a o čtyři dny později se představí na Maltě. Doma s Lotyšskem jednadvacítka remizovala 1:1, Maltu porazila 4:1 a v tabulce patří českému týmu první místo o dva body před Belgií, která má však zápas k dobru.

Na mistrovství, které příští rok přivítá Polsko, postoupí přímo pouze vítězové skupin. Čtyři nejlepší celky z druhých míst se poté utkají o dvě místa na turnaji v baráži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články