Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jednadvacítka jde na suverénní Belgii, zaváhání si nemůže dovolit

Jablonec - Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká jeden z klíčových zápasů kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2017. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky v Jablonci nastoupí proti vedoucímu celku skupiny Belgii, která v dosavadních třech utkáních neztratila ani bod a má skóre 6:1. Po rozpačitém vstupu do kvalifikace si český tým nemůže dovolit další zaváhání. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 16:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Česko "21" - Belgie "21"

"Belgický fotbal prožívá velký boom a je to vidět i na jednadvacítce," připomněl Lavička, že seniorský tým se v listopadovém vydání žebříčku FIFA poprvé v historii posunul na první místo. "Áčko i mládež je velmi vyspělá, odráží se tam dlouhodobá práce, kterou nastavili před několika lety," dodal.

"Belgie zatím potvrzuje roli favorita, ale to nic nemění na tom, že do zápasu půjdeme s vědomím, že ho chceme zvládnout," řekl kouč s tím, že. Češi sice na úvod bojů o šampionát v Polsku porazili Maltu, pak ale pouze remizovali v Lotyšsku a s Černou Horou, nad kterou přitom vedli 3:1.

 "Místo abychom se přiblížili Belgii, tak se situace na dalších místech hodně vyrovnala," uvedl Lavička. Jeho tým má pět bodů stejně jako Černá Hora a Malta. Jen o bod zpět jsou Lotyšsko a poslední Moldavsko, proti kterému český výběr v pondělí zakončí podzimní část kvalifikace.

Situaci Lavičkovi komplikuje zdravotní stav hráčů. Kvůli zranění v nominaci chybí záložník Václav Černý z Ajaxu s útočníkem Stanislavem Klobásou z Mladé Boleslavi a problémy má také teplický stoper Michael Lüftner. Dodatečně proto byli povoláni Zdeněk Linhart z Českých Budějovic a Filip Kaša z Ostravy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články