Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jednadvacítka díky pěti gólům Chramosty rozdrtila Andorru

Andorra la Vella - Česká jednadvacítka díky pěti gólům Jana Chramosty hladce přehrála v kvalifikaci na ME Andorru (5:1) a pojistila si vedení ve skupině. Svěřenci Jakuba Dovalila vedou před závěrečnými dvěma zápasy tabulku o šest bodů před Walesem a k jistotě prvenství a účasti v baráži o šampionát jim schází bod.

Radost české jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Chramosta vylepšil svou bilanci v dresu jednadvacítky na dvanáct branek ve dvanácti zápasech, zároveň dal posledních devět gólů českého týmu v této kvalifikaci.

Většina českých fotbalistů si zřejmě už nikdy nezahraje oficiální mezistátní zápas na horším stadionu, než jaký je v andorském hlavním městě. Kapacita necelých tisíc míst, poničené a zaprášené sedačky v hledišti a hrbolatý, byť nově vypadající trávník dělají z Estadi Comunal venkovské hřiště maximálně divizní úrovně.

Trenér Jakub Dovalil: Úkol jsme splnili, máme tři body. Utkání se vyvíjelo tak, jak jsme předpokládali. Důležité bylo, že se nám do poločasu podařilo dát tři góly. Hušbauer s Chramostou podali velmi dobrý výkon. Dát pět gólů za zápas, to je unikát, a patří mu za to velký dík.

Češi, jako by se v netradičních podmínkách chvilku hledali, už po čtrnácti minutách navíc museli měnit sestavu kvůli zranění Hanouska. Domácí fotbalový trpaslík, který v předešlých šesti zápasech ve skupině ani jednou neskóroval a v kvalifikaci nikdy nevyhrál, odolával soustavnému náporu favorita první polovinu úvodního dějství. Pak už jeho urputná, ale přetížená obrana povolila.

Andora měla jedinou střelu na bránu

Chramosta si v 25. minutě naběhl do vápna a přízemnou střelou na zadní tyč zajistil pro "lvíčata" uklidňující vedoucí trefu. Mladoboleslavský útočník potvrdil, že je ve skvělé formě a do přestávky připojil ještě další dvě branky. Nejprve ve 39. minutě zblízka doklepl do sítě centr od Hušbauera a ve 45. minutě se prosadil po centru z opačné strany.

Jan Chramosta: Ve velkém fotbale je to poprvé, co jsem dal pět branek. V žácích jsem ale dva zápasy po sobě dal po sedmi gólech. V dorostu to byly maximálně čtyři, pět už asi ne. Takže jsem si trošku zavzpomínal na ty mladé časy.

Po změně stran Češi pokračovali v tlaku, skórovat se jim ale stejně jako před pauzou povedlo až v druhé části poločasu. Svůj skvělý výkon dalšími dvěma zásahy vyšperkoval nezastavitelný Chramosta.

V 69. minutě nejprve s přehledem překonal Vinardella k tyči počtvrté a třináct minut před koncem zaokrouhlil počet svých dnešních gólů na pět. Mezitím se Andořané z jediné střely na Štěcha dočkali premiérové branky v této kvalifikaci.

Andorra - Česká republika 1:5 (0:3)

Branky: 70. L. San Nicolas - 25., 39., 45., 69. a 77. Chramosta. Rozhodčí: Pašaj - Cokaj, Baruši (všichni Alb.). ŽK: Pousa, L. San Nicolas. Bertran - Čmovš. Diváci: 185.

Sestavy: Andorra: Vinardell - Molins, Roca, Sánchez, Goncalves - Bousenine (77. Bertran), Alves (53. M. San Nicolas), Blanco, Pousa, Guevara - Smith (66. L. San Nicolas). Trenér: Ruiz.

ČR: Štěch - Frydrych (46. Navrátil), Čmovš, Kalas, Lecjaks (74. Novák) - Kopic, Hušbauer, Hanousek (14. Pavelka), Krejčí - Chramosta, Wágner. Trenér: Dovalil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články