Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jedenadvacítka obstará s Nory předehru k duelu "áčka"

Praha – V předehře k večernímu utkání áčka nastoupí k přátelskému duelu s Norskem i reprezentace do jedenadvaceti let. Výběr trenéra Jakuba Dovalila nečeká v Praze na Žižkově snadné utkání. "Je to vlastně výběr do 23 let, takže soupeř bude nejen starší, ale i zkušenější," prohlásil Dovalil. Přímý přenos zápasu Česko – Norsko sledujte od 16:20 na ČT sport a našem webu.

Slavící Pavel Kadeřábek (vlevo) a Ondřej Petrák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Jednadvacítka v posledních deseti zápasech jen jednou prohrála. Nastupuje však pouze k přátelskému utkání, jelikož za rok a čtvrt bude hostitelskou zemí mistrovství Evropy a kvalifikace se jí netýká. Silné Norsko by ale mělo být opravdovým testem výkonosti "lvíčat". "Jsou tam hráči, kteří startovali na loňském mistrovství Evropy v Izraeli a někteří už mají za sebou i několik startů za seniorský výběr," přidal kouč.

Dovalil tentokrát neplánuje testovat neozkoušené hráče a na zápas povolal silný výběr s jediním nováčkem Tomášem Zahradníčkem z Olomouce. Nechybí ani stoper Tomáš Kalas, přestože v Chelsea prakticky nehraje. "Zhruba dva měsíce nehrál soutěžní zápas, tak jsme se mu rozhodli tuhle možnost dopřát," řekl trenér.

V týmu je i obránce Sparty Pavel Kadeřábek, o němž se spekulovalo, že by se mohl objevit v reprezentačním áčku. Z původní nominace vypadl pouze lehce zraněný Vojtěch Kubista z Jablonce, kterého nahradil sparťan Vojtěch Hybš. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články