Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jedenáctka roku UEFA: Pět hráčů Barcelony, Suárez chybí

Nyon (Švýcarsko) - Nejlepší jedenáctku roku 2015 podle hlasování fanoušků na webu UEFA ovládli fotbalisté Barcelony, kterých je ve výběru pět. Do patnáctého ročníku ankety se za úřadujícího vítěze Ligy mistrů dostali obránci Gerard Piqué a Daniel Alves, záložník Andrés Iniesta a útočníci Lionel Messi s Neymarem. Další ofenzivní hvězda Katalánců Luis Suárez do ideální sestavy vybrána nebyla.

Lionel Messi v objetí s Neymarem
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Barcelona loni získala pět trofejí, vedle LM opanovala španělskou ligu, domácí pohár, Superpohár UEFA a mistrovství světa klubů. Druhé největší zastoupení má s třemi hráči Real Madrid, kterého reprezentují obránce Sergio Ramos, záložník James Rodríguez a útočník Cristiano Ronaldo. Za Bayern Mnichov se do jedenáctky roku probojovali brankář Manuel Neuer a bek David Alaba. Středopolař Paul Pogba zastupuje Juventus Turín.

Hlasování se zúčastnilo přes sedm milionů fanoušků. Nejvíce hlasů (448 445) obdržel Argentinec Messi, jenž se do výběru dostal posedmé. Rekordmana ankety Ronalda fanoušci vybrali podeváté za sebou a celkově podesáté. Vedle kapitána portugalské reprezentace obhájili místo z loňska i Ramos, Neuer a Alaba. Nováčky jsou Neymar, Pogba a Rodríguez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články