Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jedenáct duelů Poháru UEFA otevře jarní část klubových soutěží

Praha - Jedenáct dnešních zápasů třetího kola fotbalového Poháru UEFA otevře jarní část evropských klubových soutěží. Na startu je pět bývalých držitelů trofeje, osm celků z třetích míst v základních skupinách Ligy mistrů včetně obhájce titulu Zenitu Petrohrad a také desítka českých legionářů.

Za hlavního favorita je považován AC Milán, který se představí na hřišti Brém. Italský velkoklub si chce v soutěži, kterou ve své bohaté historii ještě nikdy nevyhrál, spravit chuť po víkendové porážce ve šlágru domácí soutěže proti městskému rivalovi Interu. Po ní se AC pomalu rozplývá vidina italského titulu.


Milánští na soupisku zařadili i Davida Beckhama, přestože nejspíš bude muset na začátku března zamířit zpět do LA Galaxy. Pokud hvězdný záložník překoná drobné problémy se stehenním svalem, dočká se v Poháru UEFA teprve svého třetího vystoupení.

Na český souboj pravděpodobně dojde v Petrohradu, kde obhájce titulu v sestavě s Radkem Šírlem přivítá Stuttgart, jehož barvy hájí Jan Šimák. Zenit vstupuje do éry po Aršavinovi, který zamířil do londýnského Arsenalu. "Jsem si jistý, že jsme schopni vyhrát Pohár UEFA i bez Aršavina," tvrdí zimní posila Igor Semšov. Hosté však mohou těžit z větší rozehranosti, ruská liga totiž startuje až v březnu.


O květnovém finále sní i další celky. Mezi nimi také Galatasaray Istanbul, v jehož barvách září útočník Milan Baroš. "Bylo by krásné zahrát si finále v Istanbulu. Ale před námi je dlouhá cesta a teď nás čeká Bordeaux, které dostává málo gólů," podotkl český reprezentant.

Do úvodních duelů třetího kola zasáhnou ve středu také další Češi. Záložník David Jarolím povede Hamburk v roli kapitána do utkání v Nijmegenu, stoper Jan Šimůnek se po nevydařeném podzimu konečně začal objevovat v obraně Wolfsburgu a chybět by neměl ani ve středu na půdě PSG. Na lepší časy se blýská i Luboši Kaloudovi, kterému začal dávat více šancí nový kouč CSKA Moskva Brazilec Zico.

Dnešní program:

Dynamo Kyjev - Valencie
Zenit Petrohrad (Šírl) - VfB Stuttgart (Šimák) 
Olympiakos Pireus - St. Etienne 
Aston Villa - CSKA Moskva (Kalouda), 
Werder Brémy - AC Milán (Jankulovski)
Bordeaux - Galatasaray Istanbul (Baroš)
Nijmegen - Hamburk (D. Jarolím)
Paris SG - Wolfsburg (Šimůnek)
Sampdoria Janov - Metalist Charkov 
Aalborg - La Coruňa 
Braga - Standard Lutych

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články