Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Jeden fanoušek Baníku zůstal ve vazbě, druhý má podmínku

Semily (Liberecko) - Fanoušek fotbalistů Baníku Ostrava, který při pondělní cestě na ligový zápas do Jablonce napadl ve vlaku policejní doprovod, zůstane ve vazbě. Druhý účastník incidentu dostal podmíněný trest. Rozhodl o tom ve zkráceném řízení Okresní soud v Semilech, rozhodnutí dosud není ani v jednom případě pravomocné, řekla soudkyně Stanislava Behenská.

Dvacetiletému fanouškovi vyměřil soud pětiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem výkonu trestu na zkušební dobu 15 měsíců. "Trest je za výtržnictví a útok na veřejného činitele," uvedla soudkyně. Ze stejných trestných činů byl obviněn i jeho šestadvacetiletý kolega. V jeho případě nebylo dosud rozhodnuto o vině ani trestu. Zůstane ve vazbě, aby trestnou činnost neopakoval. V minulosti již byl za podobné delikty dvakrát odsouzen k veřejně prospěšným pracím. Rozhodnutí není zatím pravomocné, druhý fanoušek si totiž proti němu podal hned stížnost. "O ní bude rozhodovat Krajský soud v Hradci Králové. Jeho případ se bude řešit v hlavní líčení," řekla Behenská s tím, že mladíkovi hrozí až tři roky vězení.

Podle semilské policejní mluvčí Soni Šídové zaútočili fanoušci na policistu ve vlaku mezi stanicemi Jičín a Semily. Kopali ho a napadli ho pěstmi. "Policista v Semilech vystoupil a nechal se ošetřit, jeho zranění byla lehká. V Železném Brodě jsme vyvedli z vlaku tři agresory," uvedla. Poslední útočník byl mladší osmnácti let a jeho stíhání převzali ostravští policisté.

Obvinění z výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví čelí ještě dvacetiletý mladík z Ostravy, který napadl fanouška domácích u přehrady v Jablonci. Popudilo ho, že měl triko v zelené - jablonecké týmové barvě. "Udeřil ho do hlavy zaťatou pěstí," popsala policejní mluvčí Ludmila Knopová. Mladík měl podle ní v krvi 1,5 promile alkoholu, jednu noc strávil v policejní cele a pak uznal svou vinu. "Vyšetřování zatím pokračuje," uvedla Knopová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články