Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Je v korupci zapletený i Valcke? Nesmysl, brání se

New York - Mezi podezřelé v rozsáhlé korupční aféře kolem FIFA by se mohl zařadit i generální sekretář světové fotbalové federace Jérome Valcke. Podle deníku New York Times v roce 2008 poslal deset milionů dolarů na účet bývalého viceprezidenta FIFA Jacka Warnera.

Jerome Valcke
zdroj: ISIFA/EPA autor: Lucas Dolega

Valcke provinění popřel s tím, že k něčemu takovému ani neměl oprávnění. Současně zrušil své vystoupení na sobotním zahájení mistrovství světa žen v Kanadě. "Je důležitější, aby se věnoval záležitostem v sídle FIFA v Curychu," stojí v prohlášení federace.

Warner, jenž měl za peníze zajistit pro Jihoafrickou republiku mistrovství světa v roce 2010, je mezi 14 obviněnými osobami. Podle amerických vyšetřovatelů sahají některé případy až do 90. let a úplatky dosáhly celkové výše 150 milionů dolarů.

Dalším funkcionářem čerstvě podezřelým z korupce je někdejší šéf brazilského svazu Ricardo Teixeira, který byl obviněn z praní špinavých peněz a krácení daně. Jeho nástupce José Maria Marin byl mezi zatčenými v Curychu v korupční kauze kolem FIFA.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyšetřování korupce FIFA probíhá i v Jižní Americe
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články