Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Je to tady: Ronaldo v Manchesteru United skončil

To, co se po hodně otevřeném rozhovoru Cristiana Ronalda pro média očekávalo, je tady. Slavný fotbalista skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu v Manchesteru United, kde v poslední době neměl kapitán portugalské reprezentace zrovna na růžích ustláno a víc seděl na lavičce, než hrál. Klub to oznámil na twitteru. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldo je bez angažmá, v United končí

Oznámení přišlo krátce poté, co sedmatřicetiletý kanonýr v explozivním rozhovoru před startem mistrovství světa kritizoval trenéra Erika ten Haga a vedení klubu. Zástupci United už minulý týden naznačili, že v reakci na jeho výroky "podniknou odpovídající kroky".

"Cristiano Ronaldo opustí Manchester United po vzájemné dohodě, a to s okamžitou platností. Klub mu děkuje za mimořádný přínos během jeho dvou angažmá na Old Trafford, kdy v 346 zápasech nastřílel 145 gólů, a přeje mu i jeho rodině do budoucna vše dobré," uvedl klub stručně v oficiálním prohlášení.

Na webu věnovali United rozchodu s Ronaldem, který během prvního angažmá v letech 2003 až 2009 přispěl klubu k zisku osmi velkých trofejí, pouhé tři věty. "Všichni v United se dál soustředí na další pokroky pod vedením Erika ten Haga a pracují společně na dosažení úspěchů na hřišti," dodal klub.

Bývalý hráč Realu Madrid nebo Juventusu sice v rozhovoru pro TalkTV prohlásil, že je i navzdory konfliktům odhodlán v Manchesteru zůstat, nakonec se ale dohodl na odchodu. O ten marně usiloval už vloni v létě, žádný přestup se ale nakonec nekonal.

Ve své reakci dnes Ronaldo vzkázal, že klub i jeho fanoušky stále miluje. "To se nikdy nezmění. Mám ale pocit, že je pravý čas, abych hledal nové výzvy. Přeju týmu ve zbytku sezony i v další budoucnosti jen úspěchy," uvedl Ronaldo.

Zatím není jasné, kde bude v kariéře pokračovat. Nyní se chce v první řadě soustředit na mistrovství světa, do něhož Portugalci vstoupí ve čtvrtek zápasem s Ghanou. Je přesvědčen, že aféra se národního týmu nedotkne. V pondělí přitom na sociálních sítích vyvolalo velkou pozornost video z portugalské šatny zachycující chladný pozdrav mezi Ronaldem a týmovým kolegou z United – záložníkem Brunem Fernandesem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články