Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Je to obrovská úleva a radost, řekl Šilhavý po vyřazení BATE

Borisov - Trpěl na lavičce Slavie až do posledních vteřin, ale nakonec mohl slavit kýžený postup do 4. předkola Ligy mistrů. Splnil tak jeden z předsezonních cílů vedení klubu. Trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý nicméně přiznal, že jeho mužstvo vyprodukovalo větší množství chyb než obvykle a že se mu po závěrečném hvizdu hodně ulevilo. Pražané vyřadili běloruského šampiona zásluhou gólu vstřeleného na hřišti soupeře.

Jaroslav Šilhavý (uprostřed) děkuje hráčům za výkon
zdroj: AP autor: Sergei Grits

"Je to obrovská úleva a radost. V závěru jsme se snažili ubránit výsledek, do samého konce soupeř nakopával balony, tam se může stát cokoliv, někdo může uklouznout, něco se tam odrazit," hodnotil Šilhavý.

Slavia si zajistila minimálně vstupenku do základní skupiny Evropské ligy a hlavní fázi některého z pohárů si zahraje poprvé od roku 2009. "Myslím, že všichni slávisti se musí radovat. Máme dál šanci dostat se do Ligy mistrů, a když ne do ní, tak už máme jistou Evropskou ligu. Je to úžasné a doufám, že budeme teď jen stoupat," pokračoval kouč.

Jeho svěřenci v Borisově dvakrát inkasovali na začátku poločasů a až do poslední chvíle se bránili tlaku domácích. O postupu rozhodl gól, který dal v závěru prvního dějství Milan Škoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia navzdory prohře v Borisově vydřela v LM postup

"Soupeři jsme zbytečně nabízeli rychlé vedení, to nás stálo tu nervozitu. Dali jsme branku do poločasu a hned vzápětí dostali druhou. To je nekoncentrovanost, to si musíme ještě s hráči vyříkat. Opět jsme soupeři nabili a chyběla mu jedna trefa, aby postoupil," uvedl Šilhavý.

Na výkonu se podle něj podepsala nezkušenost. "Myslím, že ty zkušenosti, které má BATE v pohárech, my teprve musíme sbírat. Dělali jsme víc chyb než obvykle. Jsme rádi, že jsme přes tak silného soupeře přešli. Věřím, že si dnešní zkušenosti uchováme do 4. předkola a budou nám v něm hodně platné," konstatoval pětapadesátiletý stratég.

Podobný scénář jako v Borisově zažil už v roce 2012, kdy s Libercem postoupil v kvalifikaci Ligy mistrů přes Karagandu rovněž po domácí výhře 1:0 a remíze 1:1 v prodloužení odvetného duelu. "Vzpomněl jsem si na to, David Bičík tam tehdy předvedl zázračné zákroky. Věřil jsem, že to zvládneme i dnes, a zvládli jsme to," zakončil Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články