Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Je to obrovská škoda, ale hra mě těší, hodnotí Vrba

Manchester - Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba byl až překvapený z toho, jak kvalitní výkon předvedli jeho svěřenci v ofenzivě ve středečním utkání Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City. Jednomu z nejútočnějších týmů v Evropě se dokázali v útoku vyrovnat a Vrba cítil šanci na to, aby si Plzeň odvezla minimálně bod. O to víc ho mrzela konečná porážka 2:4.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/AP

"Pochopitelně jsem nespokojený s tím, že jsme nebodovali, protože k úspěchu jsme byli hodně blízko. Ale s hrou jsem spokojený. Nechci říct, že mě překvapila, ale určitě mě těšila. Měli jsme možná více gólových příležitostí než soupeř. Když ale saháte deset minut před koncem po bodovém zisku a za vyrovnaného stavu 2:2 máte šance, tak je obrovská škoda, že jsme si neuhráli ještě zajímavější nebo šokující výsledek," prohlásil Vrba.

Šlo podle něj o nejlepší výkon Plzně v Lize mistrů na hřištích soupeřů. "Byli jsme blízko tomu uhrát bod s top mužstvem na jeho hřišti. Určitě blíže než na Barceloně, AC Milán a Bayernu. Šlo by o hodně zajímavý výsledek," litoval Vrba, kterého však především potěšilo, že jen měsíc od vysoké porážky 0:5 na hřišti Bayernu Mnichov byli jeho svěřenci schopni předvést zcela rozdílný výkon.

"Hráčům jsem kladl na srdce, že nechci vidět výkon jako v Mnichově, který byl možná nejhorší, ale určitě nejbojácnější pod mým vedením. Jsem rád, že se to neopakovalo a naopak že jsme ukázali, že dokážeme hrát i s týmy, které patří k nejlepším v Evropě," dodal plzeňský kouč.

Podle Vrby rozhodla kvalita v zakončení u hráčů City, která byla vyšší než u plzeňských fotbalistů. "Agüero a Džeko jsou hráči, kteří chodí do top klubů, protože jsou výrazní ve finální fázi. V šancích si poradili lépe než my. Kdybychom měli tyhle hráče, asi bychom vyhráli. Ale já musím pochválit naše útočné hráče. Naše útočná fáze v přechodu byla velice slušná, jen v koncovce jsme nebyli tak úspěšní. To byla jediná závada na našem výkonu," hodnotil Vrba.

Plzeň i přes porážku má stále šanci na třetí místo ve skupině, jelikož CSKA Moskva prohrálo s Bayernem Mnichov 1:3. S ruským klubem se utká doma v přímém souboji a musí zvítězit. "Výsledek z Moskvy nás samozřejmě potěšil. Máme velkou šanci se porvat o postup do Evropské ligy. Bude to napínavé a věřím, že se fanoušci na to utkání těší stejně jako my. Snad se budeme s podzimem loučit vítězně a úspěšně. Já pro to udělám maximum," slíbil Vrba.

Byl to krásný zápas, ale kvalita hráčů je jinde, uznal Kolář

Neproměňování šancí připravilo fotbalisty Plzně o naději na nečekaný výsledek proti Manchesteru City v Lize mistrů. Podle záložníka Plzně Daniela Koláře se jen projevil rozdíl v kvalitách hráčů. "Právě v tom byl ten rozdíl. Když se jejich hráči dostanou do šance, tak z 90 procent ji promění. My ne, ale takový je fotbal. Kdybychom z každé šance dali gól, tak nás půlka už v Plzni není a hrajeme v jiných evropských týmech. Prostě hrajeme to, na co máme. A dnes to byl výkon na hranici našich možností," řekl Kolář.

Připustil však, že během zápasu pomýšlel na to, že by si z Manchesteru mohl odvézt bodový zisk. "Alespoň na bod jsme mohli dosáhnout. Bohužel výsledek není takový, jaký jsme si v průběhu zápasu představovali," prohlásil reprezentační záložník. "Měli bychom to brát spíše tak, že to byl krásný zápas, na který budeme všichni vzpomínat. Vždyť jsme sahali po remíze proti týmu, který má na každém postu fantastické hráče," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články