Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Je to čest i závazek, říká o reprezentaci Přikryl

Praha – Tomáš Přikryl zažíval v loňské sezoně nejúspěšnější fázi své kariéry. Napomohl Spartě k zisku tří tuzemských trofejí: poháru, superpoháru a zejména k ligovému titulu. "Byl to nepopsatelný zážitek," vzpomíná, teď však hledí dále. Je v širší nominaci na domácí evropský šampionát jedenadvacetiletých a rád by vyzkoušel zahraniční angažmá.

Tomáš Přikryl
zdroj: Fotbalovalvicata.cz/

Průpravu do Evropy navíc má Přikryl velmi dobrou. Ve dresu Sparty si v sezoně 2012/2013 zahrál základní skupinu Evropské ligy, ve které debutoval na hřišti Lyonu. Následně zasáhl i do dalších čtyř duelů základní skupiny a odehrál i celou odvetu vyřazovací fáze na hřišti Chelsea.

Až na Stamford Bridge se Přikryl probojoval z Velkého Týnce, malé vsi poblíž Olomouce, kde vyrůstal a poprvé se dostal k fotbalu. Další cesta byla logická – nejdříve do nejbližšího krajského města, kde v srpnu 2010 debutoval proti Ústí nad Labem v české nejvyšší soutěži, a po dvou letech zamířil do Sparty.

V té zůstává dodnes. Postupně se vypracoval na důležitou součást klubu a začal na sebe upozorňovat i v mládežnických reprezentačních kategoriích. Přikryl poprvé oblékl český dres v září 2007, tehdy v kategorii do šestnácti let.

Podívejte se na rozhovor s Tomášem Přikrylem (zdroj: Fotbalovalvicata.cz):

A i v reprezentaci se zabydlel. Prošel výběry všech věkových kategorií, v roce 2013 se prodral až do jedenadvacítky. Ještě před tím si připsal zatím nejvýraznější úspěch v reprezentaci, když s devatenáctkou vybojoval stříbrné evropské medaile a stal se druhým nejlepším střelcem turnaje.

Před blížícím se domácím šampionátem má kariéru slušně rozjetou, případný úspěch by ho mohl fotbalově dále posílit. A k účasti na Euru má velmi blízko. Navíc tuší, že by současný výběr do 21 let mohl fungovat. "Tým hodně žije a já doufám, že to tak bude i pokračovat," dodal Přikryl.

Profil Tomáše Přikryla
zdroj: Fotbalovalvicata.cz
Zdroj
Fotbalovalvicata.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články