Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Je pravý čas, řekl Scholes a ukončil kariéru

Londýn - Bývalý anglický fotbalový reprezentant Paul Scholes ukončil kariéru. Šestatřicetiletý záložník Manchesteru United bude od nové sezony v klubu působit jako jeden z trenérů. "Nejsem muž mnoha slov. Nebylo to lehké rozhodnutí, ale myslím, že teď je ten pravý čas skončit," uvedl Scholes. Za Manchester hrál od roku 1994. "Vždycky jsem chtěl hrát fotbal a mít takhle úspěšnou kariéru, je to pro mě velká čest. Být součástí týmu, který získal 19. titul, je pocta," dodal.

"Ztrácíme výjimečného hráče. Jsem rád, že v klubu zůstane alespoň jako trenér, protože vždycky byl pro ostatní hráče inspirací," řekl trenér United Alex Ferguson.

Scholes za United odehrál celkem 676 zápasů a dal 150 gólů. S klubem vyhrál desetkrát anglickou ligu, třikrát Anglický pohár a dvakrát Ligu mistrů. Za anglickou reprezentaci nastoupil k 66 zápasům, v nichž vstřelil 14 branek. V letech 1998 a 2002 si zahrál na mistrovství světa a zúčastnil se také dvou evropských šampionátů (2000 a 2004).


Scholes je druhým hráčem United, který po sobotním prohraném finále Ligy mistrů s Barcelonou ukončil kariéru. Zápas v londýnském Wembley byl posledním i pro nizozemského brankáře Edwina van der Sara.

Scholes je také dalším členem slavné juniorky United, který se letos rozloučil s fotbalem. Z týmu, jenž v roce 1992 získal mládežnický Anglický pohár, ukončil kariéru také obránce Gary Neville. Mezi hráče tehdejšího družstva patří také jeho bratr Phil, David Beckham, Ryan Giggs a Nicky Butt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články