Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je mi z toho zle, smutnil Buček. Zejména kvůli Zápotočného ruce

Praha - Brankář ostravských fotbalistů Antonín Buček neskrýval po dnešní ligové porážce 0:2 na Spartě velké rozladění. Naštvalo ho, že Baník ulehčil domácím hráčům vítězství slabým výkonem v ofenzivě, a rozzlobila ho i situace před druhým gólem letenského celku, který podle něj neměl platit kvůli ruce Tomáše Zápotočného.

Antonín Buček
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Hlavní rozhodčí říkal, že mi nechtěl ublížit. Hlavní to vidět nemusel, ale je tam lajnový. Stojí od toho čtyři metry. Má strach to zvednout, že je na Spartě, že dostane koženou tašku nebo co...," řekl novinářům rozladěný ostravský brankář v narážce na aféru, kterou vyvolal majitel Sparty Daniel Křetínský.

Zdůraznil ovšem, že nechce porážku svádět na rozhodčí. "Nechci se vymlouvat, že jsme prohráli kvůli rozhodčím. Ale stojí u toho, musí to zvednout. Mají mikrofonky, tak si to musejí říct. Je mi z toho zle. Po tom druhém gólu už bylo po nás," prohlásil Buček. Sám Zápotočný po zápase přiznal, že míč po centru z rohu netrefil hlavou, ale rukou. Balon pak na zadní tyči doklepl do sítě nůžkami Václav Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadlecovy nůžky na 2:0

Bučka mrzelo, že Slezané na Letné nepředvedli kvalitnější hru v ofenzivě. "Jeli jsme sem s tím, že nemáme co ztratit. Bojovnost musí být automatická, a tu jsme neměli. Kdyby nás Sparta porazila tím, že nás přejela, tak je to něco jiného. Ale my jsme jí to strašně usnadnili," zlobil se Buček.

Ostrava je v tabulce poslední, Buček ale nepropadá panice. "Musíme hrát dál. Hráli jsme s Plzní, ta nás jediná přejela. Dneska ještě trochu Sparta. Teď nás čekají soupeři, kteří jsou u nás. I když se to špatně říká, protože Baník by měl hrát nahoře. Musíme se hlavně vyvarovat chyb v obraně," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články