Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jarošík v Samaře promluvil do novin a přišel o miliony

Moskva - Zhruba o sedm milionů korun přišel podle svých slov český fotbalista Jiří Jarošík, když loni poskytl ještě jako hráč Samary rozhovor ruským novinám. Vedení klubu, které předtím členům týmu zakázalo vystupovat v médiích, ho za porušení tohoto nařízení potrestalo pokutou 400 000 dolarů. Jarošík o výrazném finančním postihu řekl listu Sovětskij sport poté, co v tomto týdnu podepsal smlouvu ve španělské Zaragoze. Ve stejném deníku se loni rozpovídal o tom, že vedení Samary dluží hráčům peníze.

"Loni v létě jsem vám dal rozhovor, který příliš nepotěšil funkcionáře Křídel Sovětů. Prostě jsem jen chtěl, aby se mužstvo dalo dohromady a vyřešily se ty finanční záležitosti," uvedl Jarošík, který strávil v Samaře dva roky. Na konci minulého roku mu vypršela smlouva. 

"Vždyť před námi byly důležité zápasy v lize a Poháru UEFA. Potřebovali jsme nějaký impulz," řekl český záložník. Pokus příliš nevyšel, neboť Samara vypadla překvapivě v 3. předkole Evropské ligy s irským celkem St. Patrick's.

V Samaře skončil vedle Jarošíka i Koller

"Nepovedlo se a já navíc dostal pokutu okolo 400 000 dolarů. Nebyla to moc příjemná situace. Udělal jsem si z toho všeho jediný závěr, že ne všechno je o penězích," prohlásil Jarošík, který v srpnu vypadl kvůli konfliktu s vedením na čas ze sestavy a hrozilo mu propuštění z klubu. 

Samara mu prý stále dluží peníze. "Nedostal jsem plat od loňského srpna a bonusy od října 2008," uvedl bývalý hráč Sparty, který v zahraničí prošel také CSKA Moskva, Chelsea, Birminghamem a Celtikem Glasgow. Podle Jarošíka jsou na tom podobně i jiní hráči. Na podzim skončil v Samaře i Jan Koller, který se nedávno upsal Cannes a bude hrát třetí francouzskou ligu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články